Közélet 2013. december 19. 18:49

Gyerekek gyűjtöttek gyerekeknek

Képgaléria
Gyerekek gyűjtöttek gyerekeknek
A Családok Átmeneti Otthonának lakói örülhetnek karácsonykor azoknak az ajándékoknak, amelyeket a városi könyvtár és néhány kiskunfélegyházi iskola – a Dózsa György, a Platán utcai és a Batthyány Lajos Általános Iskola – közösen gyűjtöttek.

– Adománykönyvek szinte folyamatosan érkeznek a könyvtárba, így a kezdeményezés alapgondolata évekkel ezelőtt az volt, hogy az ajándékokat eljuttassuk oda, ahol a legnagyobb szükség van rá. Idővel az adományok köre játékokkal, gyermekruhákkal, bútorokkal bővült, és két évvel ezelőtt az iskolák is csatlakoztak a gyűjtéshez – mondta el Kállainé Vereb Mária, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ igazgatója.

A város lakóitól érkező ajándékokat még értékesebbé teszi, hogy egy jelentős részüket maguk az általános iskolás gyerekek hozták el, hogy karácsonyi csomag kerülhessen a nehéz körülmények között élő társaik fája alá is. A rengeteg játékot és mesekönyvet Farkasné Sipos Julianna, a Kapocs Szociális, Gyermekvédelmi és Egészségügyi Intézmény, és Szalainé Őrző Emília, a Családok Átmeneti Otthona vezetője vette át december 19-én, csütörtökön, a városi könyvtárban, míg a felajánlott bútorokat közvetlenül a családok átmeneti otthonába szállíttatták.

Az ajándékok ünnepélyes átadásán Kapus Krisztián polgármester és dr. Lajkó Norbert aljegyző is jelen volt.

Kövessen minket a Facebookon is!