Közélet 2014. február 21. 06:38

Egy polcon Félegyháza híres termékei

Egy polcon Félegyháza híres termékei
A kiváló minőségű pékáruiról országosan ismert Kiskunfélegyházi Malom Kft., valamint a helybéliekben nosztalgikus hangulatot idéző, egyedi ízű „pöttyös tejföl" és „zacskós kakaó" atyja, a Kiskunfélegyházi Tejüzem vezetősége úgy döntött, hogy a két cég egymást erősítve öregbíti a jövőben a székhely település jó hírét. Az együttműködés keretében a Félegyházi Kenyér egyes mintaboltjaiban mostantól a Kiskunfélegyházi Tejüzem tejtermékei is megvásárolhatók.

Csányi József, a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület elnöke a két félegyházi cég közös piaci megjelenéséről szóló sajtótájékoztatón rámutatott: az egyesület egyik legfontosabb célja valósul meg a két tradicionális, nevükben is a várost népszerűsítő termékcsalád partnerségében. Ezért is szorgalmazta a közös megjelenést, ami – hangsúlyozta – jó üzleti lehetőség mindkét partnernek, sikerélmény és visszaigazolás az egyesületnek, s nem utolsósorban imázsteremtő reklám a városnak. Azt is mondhatnánk – tette hozzá –, hogy „ezt jól kisütötték”.

A sajtótájékoztatón jelen volt Csikász János a Kiskunfélegyházi Malom Kft. ügyvezető igazgatója, és Koncz László, a Kiskunfélegyházi Tejüzem egyik tulajdonosa is. A cégvezetők elmondták: a kezdeményezés kezdeti tapasztalatai biztatóak. A tejtermékek egyelőre 25 mintaboltban vannak jelen, a dél-magyarországi régióban, illetve Budapesten található 85-ből, de ez a szám folyamatosan emelkedni fog a jövőben.

Csikász János a társaság termelési kapacitására vonatkozó újságírói kérdésre elmondta: a kenyérgyár jelenleg 3500 kg kenyeret, 15 ezer darab kiflit, zsemlét, és 3500 darab péksüteményt gyárt óránként, és ezzel a mennyiséggel gyakorlatilag kihasználják a rendelkezésre álló kapacitást. A mintaboltokon keresztül mintegy 30 ezer vevőt érnek el, ami kiváló lehetőség a félegyházi tejtermékek széles körben való megismertetésére. – Ez az együttműködés – fogalmazott az ügyvezető – gyümölcsözőnek ígérkezik a résztvevő cégeknek, de a régiónak is.

– A félegyházi tejüzemben a Félegyháza környéki tanyákról, gazdaságokból származó tej feldolgozása történik, stabil jó minőségben. Erről a városban már senkit nem kell meggyőzni. Minél távolabb megyünk azonban, annál kevésbé ismerik termékeinket. Ezért kiváló lehetőség nekünk, hogy egy jól működő, „bejáratott”, a minőségi termékek melletti elkötelezettségéről ismert mintabolthálózatban lehetünk jelen termékeinkkel – mutatott rá Koncz László, aki azt is elmondta, hogy a napi 15 ezer liter tej feldolgozására alkalmas üzem jelenleg kapacitásának mindössze 40 százalékát használja. Most ennek növekedésében bíznak, ami – tette hozzá – új munkahelyeket jelenthet a termelésben és a kiszállítás terén is.

A partnercégek vezetői arról is beszéltek, hogy bár korábban is ismerték egymást, a KGME tagjaiként, a rendszeres találkozások nyomán alakult ki közöttük az a bizalom, ami alapot adhat egy ilyen közös vállalkozáshoz. Ennek jelentősége azért is kiemelkedő, mert a két legendás termék sikere mögött számos Kiskunfélegyházán és környékén gazdálkodó gabonatermelő, tejtermelő, gazda, és több mint félezer alkalmazott áll.

Csányi József hozzátette: az egyesület nem csak generálja ezeket a kapcsolatokat, hanem ellenőrzi is a kölcsönös előnyök érvényesülését. De minden félegyházi maga is hozzájárulhat e nagy múltú alapélelmezési cikkek népszerűségéhez és elismertségéhez.. Erről is döntünk, amikor leemelünk egy terméket az üzletek polcáról. A jó választással nem csak saját városunk iparát támogatjuk, hanem új munkahelyek létrejöttében is közreműködünk.

Tóth Timea

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!