Közélet 2014. február 27. 12:53

A szociálpolitika megváltoztatása az egyik fő célja az MSZP-nek

Képgaléria
A szociálpolitika megváltoztatása az egyik fő célja az MSZP-nek
Orbán Viktor- és kormányának - gazdaságpolitikája, szociálpolitikája, családpolitikája és oktatáspolitikája is megbukott – mondta Bangóné Borbély Ildikó az MSZP elnökségi tagja azon a kiskunfélegyházi sajtótájékoztatón, amelyet Garai Istvánnal, a párt országgyűlési képviselő-jelöltjével tartottak február 26-án.

A szociálpolitikus állításai igazolásául elmondta: egy ország sikerét nagyon sok mutató tudja tükrözni. Az egyik legfontosabb mutató az, hogy évről évre hány gyermek születik. 2011-ben eljutott Magyarország odáig, hogy a rendszerváltás óta drasztikusan csökkent a születések száma. Ha ebben az országban jól mennének a dolgok, jól működne a gazdaság, jó lenne a szociálpolitika, az oktatás- és családpolitika, akkor sokkal többen vállalnának gyermeket. Egy család akkor vállal gyereket, ha van jövőképe, biztonságban érzi magát. Van egy másik oka is annak, hogy nem szülnek itt gyerekeket az édesanyák, mégpedig az, hogy nincsenek Magyarországon. A kint élő fiatalok nem ebben az országban szülik meg gyermekeiket, hanem többek között Londonban, Bécsben, vagy Brüsszelben. Ezt nagyon nehéz lesz helyrehozni a Mesterházi-kormány megalakulása után.

Bangóné szólt arról is, hogy a napokban közzétették az újabb adatokat, miszerint Magyarországon az átlagkereset 231 ezer forint körül van. Bács-Kiskun megyében ez az összeg csak 188 ezer forint bruttóban. Lesz tehát mit tenni ebben a térségben gazdaságfejlesztés ügyében is – vélekedett a szociálpolitikus.

 

H. S.

 

Kövessen minket a Facebookon is!