Közélet 2014. március 4. 12:19

A Jobbik megnevezte polgármester-jelöltjét

A Jobbik megnevezte polgármester-jelöltjét
Dr. Vakulya István lesz a Jobbik Magyarországért Mozgalom Kiskunfélegyházi Szervezetének polgármester-jelöltje az őszi választásokon - jelentette be a szervezet elnöke március 3-án, a sajtótájékoztatójukon. Kollár László elmondta, hogy korainak tűnhet a bejelentés, de az ajánlások során nagyon sokan érdeklődtek afelől, hogy ki lesz a Jobbik polgármester-jelöltje, ezért döntöttek úgy, hogy felkérik dr. Vakulya Istvánt, aki elvállalta a jelöltséget.

Vakulya István növénytermesztési mérnöki diplomát, majd két szakmérnöki képesítést szerzett. Családi gazdaságukban szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozik. Munkája mellett elvégezte az Államigazgatási Főiskolát, majd Pécsett jogászként végzett. 1999 és 2003 között Kiskunfélegyháza falugazdásza volt. A 2010-es választásokon a Jobbik képviselő-jelöltjeként vett részt, és 18 százalékos eredményt ért el. Jelenleg a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Jobbik frakciójának tagja.

A sajtótájékoztatón Kollár László szólt arról is, hogy március 6-án délután a Petőfi téren demonstrációt szerveznek a devizahitelesek érdekében. Ezzel szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy szükség lenne mielőbbi, határozott kormányzati intézkedésekre, a bajba jutott, eladósodott emberek védelmében.

H. S.

 

Kövessen minket a Facebookon is!