Közélet 2014. március 6. 12:20 Forrás: Fotó: Kürti László

Működik a félegyházi modell

Képgaléria
Működik a félegyházi modell
A Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület (KGME) kezdeményezésére ismét összeültek a térség polgármesterei. A találkozó célja a „Munkára Félegyháza!” program keretében a szorosabb együttműködés annak a gondolatnak a jegyében, hogy a települések nem konkurenciái egymásnak, hanem a közös erő megsokszorozhatja a hatékonyságot.

A résztvevők a már meglévő munkahelyek megtartása, újak létrehozása és egy versenyképes, vonzó befektetői környezet létrehozása érdekében gyakorlati lépésekről döntöttek. Csányi József, a KGME elnöke elmondta, hogy közös adatbázist hoznak létre az ingatlanokról, amelyet csomagban ajánlhatnak a potenciális befektetőknek. A feltérképezés – amely folytatódik a munkaerőpiacon is – az elkövetkező ciklusban különösen nagy jelentőséget kap a gazdaságfejlesztésben, hiszen a 2014-2020-as időszakban folyósított Európai Uniós kifizetések túlnyomó részét is ilyen jellegű támogatások teszik majd ki.

Lezsák Sándor, a KGME tiszteletbeli elnöke a tájékoztatón kiemelte, hogy a félegyházi példára más településeken is formálódnak hasonló egyesületek.

A polgármesterek összefogtak a térségért. Ki-ki a saját települését képviselve, és egymás elképzeléseit megismerve, valamint az egység erejét kihasználva, közösen építik a kapcsolatokat, ahogy a működő félegyházi modellnél már tapasztalták.

T. L. I.

Kövessen minket a Facebookon is!