Közélet 2014. március 11. 07:22

Hiányzik a kerékpárút

Hiányzik a kerékpárút
Pályázatot nyújt be Kiskunfélegyháza önkormányzata kerékpárút építésre. A Bercsényi utcától a Mezőgazdasági boltig megépítendő szakaszhoz csaknem 142 millió forint támogatást igényelnek. Erről február 26-ai ülésén döntött a képviselő-testület.A hír kapcsán Szikora István olvasónk levelet küldött szerkesztőségünknek.

"Örvendetes hír, hogy pályázatot nyújtott be  Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a Bercsényi utca és a Mezőgazdasági bolt közötti kerékpárút megépítésére! A Kossuth város és környékén lakók viszont azt szeretnék már tudni, hogy mikor épül kerékpárút a személy és teherautó forgalomtól kritikusan zsúfolt és rendkívül balesetveszélyes Bercsényi utcán?” - íjra olvasónk.

A kérdéssel Jankovszky Zoltánt, az érintett körzet önkormányzati képviselőjét kerestük meg, aki elmondta: önerőből sajnos nem tudja az önkormányzat megépíteni a kerékpárutat, ezért megfelelő pályázati kiírásra várnak. Ha ez megtörténik, az olvasó által felvetett igény mindenképpen prioritást élvez.

– A jelenlegi pályázat főútvonalak melletti kerékpárutak építését támogatja, erre adta be az önkormányzat is pályázatát a Bercsényi utca és a Mezőgazdasági bolt közötti szakaszra. Amint lehetőség nyílik belterületen kerékpárút építésére, a Bercsényi utca lesz az első, amit megvalósítunk - hangsúlyozta a képviselő.

 

Kövessen minket a Facebookon is!