Közélet 2014. március 12. 11:08

„Félegyháza kiugró jövő előtt áll”

„Félegyháza kiugró jövő előtt áll”
Dr. Kerényi János szerint az államigazgatás aktív résztvevője a megye gazdaságfejlesztési sikereinek. A Bács-Kiskun megyei kormánymegbízott azt is elmondta, hogy az elmúlt időszakban megduplázódott a munkahelyteremtő és –megtartó pályázatok száma, és 2013-ban 24 százalékkal bővült Bács-Kiskun megye GDP-je.

– Mint ismert, elkészültek a 2014-2021 közötti uniós költségvetési időszakra vonatkozó megyei fejlesztési tervek. Ebben a hét éves ciklusban mintegy 400 milliárd forint fejlesztési forrás érkezik az unióból, aminek az itt tartása és átgondolt, tervezett, gazdaságot élénkítő felhasználása mindannyiunk érdeke – hangsúlyozta a kormánymegbízott, aki szerint a megye vállalkozásai, térségei most megalapozhatják jövőjüket.

– Megítélése szerint milyen kilátásai vannak Félegyházának ebben a folyamatban?

– Kiskunfélegyháza a megye harmadik legnagyobb városa, ideális földrajzi elhelyezkedéssel, autópálya, vasútvonalak, és Kecskemét közelségével. Figyelembe véve a város adottságait és a meglévő vállalkozások eredményességét, nekem meggyőződésem, hogy Félegyháza kiugró jövő előtt áll. Ebben segíthetnek az új uniós ciklusban megnyíló fejlesztési források is. Mezőgazdasági termékek előállítására soha nem látott támogatási lehetőségek nyílnak meg, ami új lendületet adhat a városban prosperáló, nagy hagyományokkal rendelkező, vagy akár a kezdő élelmiszeripari cégeknek is. Én arra biztatom ezeket a vállalkozásokat, hogy éljenek a lehetőséggel! Ha mindehhez sikerül egy pozitív városmarketinget társítani, a siker sem marad el.

T. T.

Kövessen minket a Facebookon is!