Közélet 2013. december 23. 12:05

Útra keltek a dévai árvákhoz

Útra keltek a dévai árvákhoz
A Böjte Csaba vezette Dévai Szent Ferenc Alapítvány árvaházába visz karácsonyi adományt a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Caritas csoportja. A szervezet vezetője, a félegyházi kötődésű Gáspárdy László hallott a városban elindult összefogásról és levélben kért segítséget Csányi Józseftől, a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület elnökétől, hogy az egyetemen összegyűjtött ruhákat eljuttathassák a rászoruló erdélyi gyerekeknek.

Az adományozási akció az egyetemen kezdődött és kivétel nélkül jó minőségű, újszerű ruhákat gyűjtöttek, hogy meglephessék karácsonyra a rászoruló fiatalokat, azonban a több mint 1200 kilométeres utat a Caritas nem tudta finanszírozni, ekkor léptek kapcsolatba Csányi Józseffel, aki jelezte, hogy a jövőben is szívesen támogatja a szervezet önzetlen munkáját. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány tevékenységét a mai napig sokan nem ismerik, holott felbecsülhetetlen értékű szolgálatot végez. A Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által létrehozott gyermekmentő szervezet célja az Erdélyben embertelen körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolása.

Böjte Csaba és munkatársai áldozatos munkájának köszönhetően mára több száz gyermek nevelkedik az intézmény valamely otthonában, megmenekülve a mérhetetlen nyomor kilátástalanságából. A ferences szerzetes több mint egy évtizede szemelte ki magának a rossz állagú dévai kolostort, amit saját erőből újíttatott fel. Aztán összegyűjtötte az állomásokon kolduló, utcákon csellengő gyerekeket, akiket bevitt a romos kolostorból kialakított árvaházba. Azóta Romániában és Magyarországon is adományokat fogad el az atya azért, hogy taníttatni tudja a rászorulókat. Böjte Csaba ugyanis azt vallja: meg kell adni az esélyt mindenkinek a boldogulásra.

Kövessen minket a Facebookon is!