Közélet 2013. december 23. 12:08

Összefogás a Bankfaluban

Képgaléria
Összefogás a Bankfaluban
A mezőőrrel és a tanyagondnokkal közösen szállította házhoz Dongó József önkormányzati képviselő a külterületen élő rászorult családoknak a hétvégi ajándékbörze utolsó élelmiszercsomagjait.

Dongó Józseftől megtudtuk, hogy a Karácsonyi csoda – egymásért! címmel még novemberben közzétett felhívásra harmincnál több család adományozott, és több mint tíz család segédkezett a szervezésben. A három kisteherautónyi adományt: ruhát, élelmiszert, cipőt, játékot, könyvet a Bankfalui iskola tornatermébe szállították. Ide érkeztek szombaton a szociális osztály, a védőnői szolgálat, a mezőőrség, a tanyagondnoki szolgálat és a nagycsaládosok egyesülete ajánlása alapján meghívott családok.

A vasárnapi gálaműsoron 89 család vett részt. A műsorban közreműködött Menyhárt Eszter, az Országos Jeney Zoltán Fuvolaverseny különdíjasa, a Kodály Zoltán Zeneiskola növendéke, Tapodi Richárd és Lengyel Viktória Liza versenytáncosok, a Bankfalui óvoda gyermekei, a József Attila Általános Iskola diákjai, Varga Mihály bajuszkirály, dudás, mesemondó, valamint Gárgyán Ildikó és H. Pintér Andrea. Volt zene, tánc, és természetesen a betlehemezés sem maradt el. Hiszen – mondja a körzet képviselője – karácsony legfőbb üzenete Jézus születése.

A gálaműsoron jelen volt Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke, aki egy karácsonyi verset is megtanított a jelenlévőkkel. Végezetül az Amatőr Királyi Szakács Klub jóvoltából kaláccsal, teával, kakaóval, forralt borral és bejglivel vendégelték meg a jelenlévőket.

A megmaradt adományok egy részét a hajléktalanszállóra, a gyermekruhákat pedig a Családok Átmeneti Otthonába vitték el a szervezők.

– Nagyon sok segítő és felajánló járult hozzá a rendezvény sikeréhez, amiért ezúton is köszönetet mondok. A kezdeményezést felkaroló cégek és magánszemélyek támogatásával valóban karácsonyi csoda történt a Bankfaluban – mondta Dongó József.

 

Kövessen minket a Facebookon is!