Közélet 2015. december 11. 13:20 Forrás: MTI

Téli menetrend a Volánnál

Téli menetrend a Volánnál
A Volán jövő évi menetrendje december 13-án lép hatályba, és 2016. december 10-ig marad érvényben, a társaságok 381 új járatot indítanak, 284-et leállítanak és vasúti kiegészítő buszjáratokat indítanak.

A menetrend szerinti helyközi járatokkal Magyarország 3154 településéből 9 kivételével valamennyibe el lehet jutni, ebből 2364 település ráadásul csak ilyen módon érhető el közösségi közlekedéssel. Az új menetrenddel a közlekedési társaságok helyközi forgalomban munkanapokon 42 704 járatot, szabadnapokon 19 515, munkaszüneti napokon pedig 16 435 járatot közlekedtetnek.

A helyközi járatok száma a munkanapokon és szabadnapokon is minimálisan változik az eddigiekhez képest, ez átlagosan társaságonként 1 százalék körüli növekedést jelent. A vasúti csatlakozási helyek száma 246, ezeken a megállóhelyeken az autóbuszok előre meghatározott ideig várakoznak a késéssel érkező vonatokra.

A Volán Egyesülés tájékoztatása szerint a kiszámíthatóbb utazás érdekében a vasúti menetrendhez jobban alkalmazkodó vonal- és menetrend-módosításokat vezetnek be, illetve a vasúti közlekedést kiegészítő autóbuszjáratokat indítanak például Budapest-Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Szeged, a Szeged-Kiskunfélegyháza-Kecskemét-Liszt Ferenc repülőtér-Budapest útvonalon. Az új menetrendben új vonalszámokat vezetnek be, egységesítik az autóbusz megállóhelyek elnevezését.





 

Kövessen minket a Facebookon is!