Közélet 2015. december 18. 08:30 Forrás: inforadio.hu - MTI

Nemes-Nagy Tibor lett a Magyar Közút Nonprofit Zrt. új vezérigazgatója

Nemes-Nagy Tibor lett a Magyar Közút Nonprofit Zrt. új vezérigazgatója
Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter december 1-jei hatállyal a kiskunfélegyházi születésű Nemes-Nagy Tibort nevezte ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. élére Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár javaslatára - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel.

Nemes-Nagy Tibor az NFM Gépjármű-közlekedési és Vasúti Főosztályának főtanácsadójaként dolgozott, korábban a Külgazdasági és Külügyminisztérium osztályvezetője volt, valamint a Magyar Triatlon Szövetség megbízott főtitkára - írták.

A közlemény idézi Tasó Lászlót, aki - találkozva a Zrt. vezetésével - kiemelte: a tárca az állami közútkezelőtől szervezettebb munkavégzést követel meg. Csak az elkerülhetetlen, feltétlenül indokolt mértékű közlekedési korlátozás, forgalomlassítás fogadható el, amelyet minden alkalommal ellenőriztetni fog - tette hozzá.

Az államtitkár arról is beszámolt, hogy a fennakadások, torlódások csökkentése érdekében minden olyan esetben, amikor lehetséges, kötelező lesz az éjszakai munkavégzés.

Tasó László arról is tájékoztatta a Magyar Közútkezelőt, hogy az NFM öt évre szóló finanszírozási megállapodás megkötését kezdeményezi - olvasható a közleményben.





 

Kövessen minket a Facebookon is!