Egészségügy 2015. december 21. 08:20

Indul a MENTA

Indul a MENTA
A Mobil EgészségNapló és Tájékoztató Alkalmazás (www.menta.gov.hu) alkalmas arra, hogy a család egy helyen gyűjtse egészségügyi adatait, eredményeit és könnyen továbbítsa azt, akár a kezelőorvos felé is.

Szolgáltatáskereső és információs központ funkcióval segít tájékozódni, ellátási helyeket keresni és friss híreket kapni. Interaktív egészségterv készíthető vele. Az alkalmazást úgy tervezték, hogy csatlakozzon az egészségügy területén zajló fejlesztésekhez is.

Az applikáció előnyei egy édesanya szemével igen gazdagok. Nyomon követhetőek a gyerekek oltásai, szűrővizsgálatai, szükség esetén a mért vércukor szint, vérnyomás és más eredmények, akár a házastárs vagy a nagyszülők esetében is. A szolgáltatással jobban vigyázhatunk a családunk egészségére. Ha valami kérdés merül fel bennünk, pl. gyógyszerekről szeretnénk adatokat vagy orvost keresünk, tudunk hová fordulni naprakész információkért.

Az egészségügyi eredmények könnyű továbbításával kevesebbet kell utánajárnunk, sorban állnunk. Főleg kismamaként, vagy az influenza szezonban tudjuk az ilyesmit értékelni. Az alkalmazás által használt információk vészhelyzetben akár életet is menthetnek.

Az alkalmazás ide kattintva érhető el: http://menta.gov.hu/
 

Kövessen minket a Facebookon is!