Közélet 2016. január 8. 10:20 Forrás: MTI - origo.hu

Visszakapják pénzüket a quaestorosok

Visszakapják pénzüket a quaestorosok
A Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolója megkezdte az ügyfélpénzek kiadását, közölte a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.

A tájékoztatás szerint a felszámolás alatt álló brókercégnél befejeződött az ügyfelek pénzeszközeire vonatkozó vizsgálat, amely megállapította, hogy az ügyfelek számláin a felszámolás kezdő napját megelőzően nyilvántartott pénzeszközök maradéktalanul rendelkezésre állnak, a Saxo Bankhoz kihelyezett állomány kivételével. Az utóbbira vonatkozó vizsgálat várhatóan január végén fejeződik be.
 

Nyilatkozni kell az utalásról

Azon ügyfelek, akik még nem rendelkeztek a pénzeszközeik utalásáról, a felszámoló honlapjáról letölthető, közjegyző által hitelesített transzferálási és átutalási megbízás megküldésével, vagy a kiadási irodán kitölthető formanyomtatvánnyal teljesíthetik azt. Akik már korábban eljuttatták a felszámolóhoz a transzferálási és átutalási megbízást, azoknak a felszámoló megkezdi a kiadást.
 

Tavaly tavasszal robbant a Quaestor-ügy

A jegybank tavaly március 10-én függesztette fel részlegesen a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és felügyeleti biztost rendelt ki az észlelt szabálytalanságok miatt. Előző este a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett.

A jegybank vizsgálata szerint a Quaestor Értékpapír Zrt. mintegy 210 milliárdos vállalati kötvénykibocsátásából 150 milliárd fiktív volt. Az ügyben nyomozás indult, amelyben március végén letartóztattak három gyanúsítottat, köztük Tarsoly Csabát, a cégcsoport vezetőjét.
 

Fotó: MTI - Kovács Tamás






 

Kövessen minket a Facebookon is!