Közélet 2016. január 9. 14:40 Forrás: Petőfi Népe

Megkezdte működését a Kárrendezési Alap

Megkezdte működését a Kárrendezési Alap
Január elsejével létrejött és megkezdte működését a Kárrendezési Alap (Alap), amely a Quaestor és Hungária kötvényes károsultak kárrendezését végzi a Kárrendezési törvény alapján.

A közlemény szerint január 1-jén létrejött és megkezdte működését a Kárrendezési Alap, amely a Kárrendezési törvény (2015. évi CCXIV. törvény) alapján végzi a Quaestor Értékpapír Zrt. által értékesített és a Quaestor Financial Hrurira Kft. által kibocsátott vagy ilyenként megjelölt kötvényekre, továbbá a Hungária Értékpapír Zrt. által értékesített és a Hungária Gold Kft., valamint a Hungária Ingatlanhasznosító Zrt. által kibocsátott kötvényekre vonatkozó ügyletek kárrendezését.

Azoknak a Quaestor kötvényes károsultaknak, akik a 2015. június 5-i határidőig korábban már benyújtották a kárrendezés iránti kérelmüket a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapjához, nincs teendőjük, az ő igényüket az új alap a törvény alapján átvette, amelyről levélben részükre tájékoztatást küld. Azok, akik korábban nem adták be a kárrendezés iránti kérelmüket, vagy nem határidőben tették meg, február 15-ig nyújthatják be igényüket az Alap honlapján elérhető űrlapon.

A Kárrendezési Alap március 31-ig megvizsgálja a kérelmek jogosságát és megállapítja a kárrendezés összegét. A jogosultakat az Alap értesíti a kárrendezés összegéről és a kifizetés részleteiről. A kárrendezés összegének meghatározásakor legfeljebb 30 millió forintot lehet alapul venni, amelyből le kell vonni a kibocsátó kötvényein 2008. január 1. óta elért hozam összegét. Ha a hozam levonása után 3 millió forint feletti összeg marad, akkor a 3 millió feletti összegből lejön 11 százalék, majd a Beva által korábban kifizetett kártalanítási összeg. Ha a hozam levonása után 3 millió forint alatti összeg marad, akkor kizárólag a Beva által kártalanításként kifizetett összeget vonják le.

A Kárrendezési Alap a www.karrendezesialap.bva.hu oldalon a továbbiakban is közzétesz minden szükséges információt, és az eljárás ideje alatt az érdeklődők munkanapokon 8-18 óra között hívhatják az ügyfélszolgálatot a 06-1-580-9490, 06-1-580-9491, 06-1-580-9492 telefonszámokon.





 

Kövessen minket a Facebookon is!