Közélet 2016. február 2. 17:20 Forrás: MTI

Vasutassztrájk jöhet, ha nem emelik a béreket

Vasutassztrájk jöhet, ha nem emelik a béreket
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritás kész a többi vasutas szakszervezettel közös sztrájk meghirdetésére, amennyiben a MÁV-csoportnál a bértárgyalások nem vezetnek eredményre - közölte a VDSZSZ Szolidaritás.

A közlemény szerint a MÁV-csoportnál kollektív munkaügyi vitában érintett VDSZSZ Szolidaritás társasági választmányai együttes ülésükön tarthatatlannak ítélték, hogy a vasutasok reálkeresete 2016-ban csökkenjen.

A szakszervezeti tájékoztatás szerint a munkavállalói oldal 5 százalék alanyi jogú alapbérfejlesztést, 2,7 százalék differenciált bérfejlesztést, valamint középtávú megállapodást követel a kiszámítható vasutas életpálya és az egyes vasúti munkakörökben kialakult kritikus létszámhiány mérséklése érdekében.

A VDSZSZ Szolidaritás közleményében emlékeztetett: a kollektív munkaügyi vita korábbi fordulóin a vasutas szakszervezetek jelezték, a további tárgyalások eredménytelensége esetén minden jogszerű eszközt alkalmazni fognak annak érdekében, hogy tagjaik számára az általuk követelt bérnövekedést, a munkakörülményeket, a foglalkoztatási biztonságukat, továbbá a változó életkörülmények negatív hatásait mérséklő középtávú megállapodás aláírását elérjék.





 

Kövessen minket a Facebookon is!