Közélet 2016. február 6. 12:15 Forrás: origo.hu

Távozik a köznevelési államtitkár

Távozik a köznevelési államtitkár
Távozik Czunyiné Bertalan Judit a köznevelési államtitkári posztról. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár ezentúl oktatási államtitkár lesz.

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter a szombati sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy Czunyiné kormánybiztosként felel a jövőben a közoktatás digitális megújításáért. Az Origo kérdésére Balog azt mondta, a miniszterelnökkel állapodott meg Czunyiné új megbízatásáról, de Orbán Viktor nem fogalmazott meg kritikát az államtitkár tevékenységével kapcsolatban. Czunyiné ehhez hozzátette, csak megerősíteni tudja a miniszter szavait, miszerint „felkérés történt”. A kormánybiztosi posztot egyébként február 15-től tölti be. Balog Zoltán egy kérdésre válaszolva közölte: a saját posztját nem érzi veszélyben, a lemondás gondolata eszébe sem jutott.
 

Jön KLIK reformja

Balog megerősítette, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ nem szűnik meg, de jelentősen átalakul – „nézőpont kérdése, hogy mennyire”. Hozzátette: ők maguk is tervezték a reformot, de a kritikus hangok miatt felgyorsult ez a folyamat. Szükségesnek látja például, hogy a jövőben iskoláknak legyen kisebb pénzügyi keretük a napi munkavégzéshez kapcsolódó kiadások fedezésére, ne kelljen mindig központhoz fordulniuk.
 

Lázár nem tudott róla

Czunyiné távozásáról már többször felröppentek hírek, és az is gyanús volt, hogy a pedagógusok tiltakozása közepette Czunyiné eltűnt – az Origo meg is kérdezte erről a csütörtöki Kormányinfón Lázár Jánost. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azonban akkor még azt válaszolta, hogy az államtitkár továbbra is végzi a feladatát.

Czunyiné 2014. június 15-étől volt köznevelési államtitkár, Hoffmann Rózsát váltotta ezen a poszton. Czunyiné pedagógus és családi szakjogász, akinek kinevezésekor nem volt semmiféle iskolavezetési vagy oktatásszervezési tapasztalata.


Fotó:  Balog Zoltán és Czunyiné Bertalan Judit  -  MTI - Marjai Ferenc





 

Kövessen minket a Facebookon is!