Közélet 2016. február 17. 17:30

Eredmények és tervek összegzése, problémák megbeszélése a 7. választókerületben

Képgaléria
Eredmények és tervek összegzése, problémák megbeszélése a 7. választókerületben
A kül- és belterületen eddig elvégzett munkákról, intézményi, közterületi fejlesztésekről számolt be lakossági fórumán Horváth Gábor. A Darvas iskolában megtartott összejövetelen Balla László alpolgármester a 2016-os költségvetésről, Dósai Bence kabinetfőnök pedig a város gazdaságfejlesztési terveiről adott részletes tájékoztatást a 7. választókörzet lakóinak. Timafalvi László városi rendőrkapitány a rendőrség elmúlt évi munkáját összegezte, és kérte a lakótelepiek, valamint a külterületen élők további együttműködését.

Horváth Gábor kiemelten fontosnak tartotta, hogy a körzet iskolájában, óvodájában és bölcsődéjében is sikerült fontos fejlesztéseket megvalósítani. Az elmúlt időszak legnagyobb beruházása a mezőgazdasági boltig megépült kerékpárút volt, amely a biztonságossá és kényelmesebbé tette a Petőfi lakótelepiek közlekedését éppúgy, mint a külterületen. A kerékpárutat újabb pályázati lehetőségek igénybevételével szeretnék Kunszállás irányába, az Aranyhegyi lakótelepig tovább építeni – tette hozzá.

A következő időszak terveit is megfogalmazta a képviselő. Szeretné elérni, hogy a jelenlegi kispiacot új, tágasabb helyre, jobb körülmények közé telepítsék. Szorgalmazni fogja a parkoló helyek bővítését, a jelenlegiek rendbetételét, valamint egy összekötő út megépítését is fontosnak tart a Százszorszép Óvoda, illetve a Darvas téri iskola mögött. A külterületi utak karbantartására idén 3 millió forintot tudott biztosítani az önkormányzat, de mindent megtesz azért, hogy a későbbiekben ez az összeg évről évre növekedjen. Horváth Gábor azt is elmondta, idén ismét megrendezésre kerül a Lakótelepi fesztivál. Az októberi rendezvényt a lakók nyugalmának védelme érdekében az iskola melletti zöld területen tartják meg.

A lakossági fórumon Balla László alpolgármester költségvetési tájékoztatója után Dósai Bence kabinetfőnök a város gazdaságfejlesztési terveiről számolt be. Elmondta, hogy az ipari parkba 2007 és 2014 között 4 vállalkozás költözött be. Mára a betelepülő vállalkozások száma 12-re emelkedett. Ez az adóbevételek növekedését is jelentheti, ami pedig újabb lehetőséget biztosít a városnak a fejlesztésekhez. A kabinetfőnök megfogalmazta azt is, hogy az önkormányzat nagy gondot fordít a cégekkel, vállalkozásokkal kialakítandó jó kapcsolatok kialakítására. Fontos törekvés, hogy a beruházások során a félegyházi munkákat helyi vállalkozók végezzék el.

A jelenlévők közül a legtöbb kérés a külterületi utak karbantartására vonatkozott. Kérték azt is, hogy a közvilágítást terjesszék ki a kutyafuttatóig. A Holló László u. 1-11. és 2-12. szám alatt élők energetikai pályázatuk megvalósulása miatt aggódtak. Felvetésükre Horváth Gábor elmondta, hogy a régóta húzódó ügyet a bírósági ügy is késleltette. Mindenesetre az önkormányzat fenntartja támogatási szándékát, az ehhez szükséges pénz is biztosított a költségvetésben. A kivitelezés megkezdéséhez jelenleg már csak a minisztériumi aláírás hiányzik, de remélhetően hamarosan ez is meglesz.

s. r.



 

Kövessen minket a Facebookon is!