• Kezdőlap
  • Hírek
  • Közélet
  • Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgatói pályázatát támogatja a művelődési és szociális bizottság
Közélet 2016. március 30. 07:30

Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgatói pályázatát támogatja a művelődési és szociális bizottság

Képgaléria
Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgatói pályázatát támogatja a művelődési és szociális bizottság
Elfogadásra javasolta a képviselő-testületnek Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgatói pályázatát a művelődési és szociális bizottság. A március 29-ei ülésen többek között döntöttek a bölcsődei beiratkozások időpontjáról és a városi kitüntető címek körének bővítéséről is. A bizottsági tagok a KLIK Félegyházi Tankerületének kérésének teljesítését is támogatták, miszerint az önkormányzat közel 500 ezer forintot biztosít a Dózsa iskola, és a Móra gimnázium testnevelési feladatainak ellátásához. Ez az összeg a sportcsarnok bérleti díját fedezi.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár vezetői posztján továbbra is szívesen látná Kállainé Vereb Máriát a művelődési és szociális bizottság. Pályázatának elfogadását a közalkalmazotti tanács, a közgyűjteményi szakszervezet, valamint a könyvtár dolgozói közössége is támogatta. Az ülésen Ramháb Mária, a megyei könyvtár igazgatója elmondta, hogy Kállainé vezetésével a félegyházi könyvtár az elmúlt években a dokumentumok őrzése, rendezése, a könyvkölcsönzés mellett számos szolgáltatással bővült. Az intézmény munkatársai csapatként működtek, és ennek köszönhetően igazi közösségi hellyé vált a könyvtár.

A városi kitüntetések, elismerések bővítésére három javaslat érkezett.   Rosta Ferenc alpolgármester kezdeményezte a „Kiskunfélegyháza Város Tiszteletbeli Polgára” kitüntető cím alapítását, amely olyan külföldi állampolgárságú személynek adományozható, aki Kiskunfélegyháza város külkapcsolatainak, nemzetközi kapcsolatainak terén kiemelkedő eredményeket ért el, hozzájárult településünk gazdasági és kulturális életének fejlődéséhez, jó hírének öregbítéséhez Magyarország határain túl.

Kollár László képviselő kezdeményezte a „Kiskunfélegyháza Város Hagyományőrző és Hazafias Tevékenységéért” szakmai kitüntető díj alapítását. A kitüntetés annak a személynek vagy közösségnek adományozható, aki térségünk szerteágazó ősi tradícióinak, a magyar, a jász, a kun hagyományok őrzésének, ápolásának, kutatásának területén kiemelkedő eredményt ért el, illetőleg annak az esetlegesen még életben lévő személynek, aki Kiskunfélegyházához köthető hazafias, bátor, hősies eszmeiségével és tetteivel példamutató életutat állított az utódok elé.

Juhász István a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesületének elnöke kezdeményezte a „Kiskunfélegyháza Város Idősügyi Tevékenységéért” szakmai kitüntető díj alapítását, melyet a következőekkel indokolt. Kiskunfélegyházán több mint 9100 nyugdíjas van, akik a nyugdíjba vonulással elszakadnak a volt munkahelyi szakmai munkától, így minimális azoknak a száma, akik a szakmai kitüntető díj felterjesztési feltételeinek megfelelnek, ezáltal e réteg kitüntetési lehetősége csökken. Eközben közel 10 %-uk vállal közösségileg és társadalmilag hasznos közéleti tevékenységet, mely elismerésre méltó.

A művelődési és szociális bizottság mindhárom javaslatot elfogadásra javasolja a képviselőknek az új kitüntetési rendelet megalkotásakor.

Az ülésen elfogadták azt az előterjesztést is, miszerint a bölcsődei beiratkozás május 2-án (hétfőn) és május 3-án (kedden) lesz a KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény  bölcsődéjében, (Hunyadi u. 6.).

 

s.r

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!