Közélet 2016. március 30. 16:00

Nem lehet bliccelni a fizetős parkolókban

Képgaléria
Nem lehet bliccelni a fizetős parkolókban
Várhatóan változnak Kiskunfélegyházán a parkolás szabályai. A változások lényege, hogy a fizetős parkolókban bérlet, vagy parkolójegy nélkül tartózkodó autók, illetve a megváltott parkolójegy időtartamát jelentősen meghaladó járművek üzembentartóinak pótdíjat kell fizetni. Az ellenőrzési feladatokat a parkolók üzemeltetője, a közterület-felügyelet munkatársai közreműködésével látja el. A rendeletmódosítási javaslatot a városüzemeltetési bizottság március 29-ei ülésén elfogadásra javasolta a testületnek.

A módosított rendelet - elfogadása esetén - a következőképpen rendelkezik: „ha a jármű díjfizetési kötelezettség alá eső várakozási területen díjfizetés nélkül várakozik, vagy a kifizetett várakozási időt egy óránál rövidebb időre történt fizetés esetén 5 perccel, egy órára vagy annál hosszabb időre történt fizetés estén legalább 15 perccel túllépi, várakozási esetenként egy órai várakozási díjat, továbbá pótdíjat kell fizetni. A pótdíj összege a pótdíj kiszabásának napját követő 15 napon belüli befizetés esetén az adott napon belül díjköteles időszakra és további két órai várakozásra számított várakozási díj, 15 napon túli befizetés esetén az egy órai várakozási díj negyvenszerese.  Ennek kiszabása szintén a Közterület-felügyeletre hárul. A pótdíjak megfizetéséért a gépjármű üzembentartója felel.

A rendelet módosítása szabályozza a bérlet és fizetés nélküli parkolás hatékonyabb ellenőrzését és a bérlet valamint a díjfizetés elmaradás kiszűrését.

A fizetős parkolóhely használatakor a megváltott bérletet a jármű első szélvédője mögött, kívülről jól látható és ellenőrizhető módon kell elhelyezni a gépkocsi szélvédője mögött.

A fizető parkolóhely szabályszerű igénybevételét a Városüzemeltetési Osztály Közterület-felügyeleti csoportja végzi. A fizetési felszólításon a szabálytalanság tényét, helyét, időpontját, a gépkocsi rendszámát, valamint a pótdíj megfizetésére vonatkozó összes tudnivaló fel van tüntetve.

Pótdíj befizetése ügyfélfogadási időben, a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal pénztárába, csekken vagy banki átutalással történik.”

A járművek elhelyezésének szabályairól szóló rendelet módosításáról  a képviselő testület a március 31-ei ülésén hozza meg döntését.

s. r.



 

Kövessen minket a Facebookon is!