Program 2016. április 21. 10:20

IV. Helyi Termék Ünnep Kecskeméten

IV. Helyi Termék  Ünnep Kecskeméten
Negyedik alkalommal rendezi meg Kecskemét Főterén az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a IV. Helyi Termék Ünnepet május 7-én és 8-án, melynek kiemelt programja a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében a Bács-Kiskun Megyei Értékek Napja. A kétnapos rendezvény bőségesen kínál minden korosztály számára programokat.

A Bács-Kiskun Megyei Értéktár kiállítása, hagyományőrző programok, finom falatok, fülbemászó muzsikaszó várja az érdeklődőket. Mindkét napon Varga Mihály bugaci kecskedudás mesemondó lesz a házigazda. Néptáncegyüttesek, tánccsoportok, citerazenekarok, népi játékok, könnyűzenei koncertek, bábműsor, népmese, íjászat, lovaskocsikázás, népi kismesterségek bemutatója, ingyenes kézműves foglalkozások, állatsimogató garantálja minden korosztály részére a kellemes időtöltést.

A rendezvényen fellép többek között a Sárfehér Néptáncegyüttes, a Kodály Iskola Néptánc Tanszaka, az Univer Tánczos Péter Népzenei Egyesület, a Szentkirályi Tánccsoport, a Kurázsi Táncműhely, a Mátyás Király Citerazenekar, Fejős Jenő, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett ezüstkoszorús nótaénekes, valamint a Kulturális és Hagyományőrző Civil Kerekasztal előadói.

A péntek esti jó hangulatról a Tárkány Művek fülbemászó dallamai gondoskodnak. A Minestrone Band zenekar vasárnap zöldségekből készített hangszerekkel ad interaktív koncertet, mely igazi kuriózum lesz a rendezvény palettáján.
 

Aranyhomok Portéka térségi kézműves ajándékkínálattal, Háztájit az asztalra!

Tanyai termékvásárral várják a vásárlókat: foltvarrott, horgolt, hímzett textil termékek, szőttesek, egyedi ékszerek, fa- és bőráruk, kecsketejes szappanok, kerámiák, cserépedények, csuhédíszek, fürjtojásból, tehén- és kecsketejből készült termékek, sertés, füstölt húsáruk, lekvárok, szörpök, pástétomok, zöldségkrémek, laskagomba pástétomok lesznek megvásárolhatóak.

Tájjellegű ételek kóstolója és helyi termelők alapanyagaiból készült étkek büféje kínál ízletes falatokat. Kürtöskalács, kemencés bukta és lepény is megtalálható lesz a vásáron.
 

Információ, részletek: http://helyitermekunnep.aranyhomok.hu; www.facebook.com/akegyesulet; 

[email protected]; https://www.facebook.com/events/229847664022951/




 

Kövessen minket a Facebookon is!