Közélet 2014. január 3. 08:09

Legközelebb februárban lesz testületi ülés

Legközelebb februárban lesz testületi ülés
2014-ben a tervek szerint tízszer ülésezik a kiskunfélegyházi képviselő-testület. Első alkalommal február 13-án veszik kezükbe a szavazógombokat a városatyák, amikor többek között a 2014. évi költségvetési rendelet megalkotása szerepel a napirendi pontok között. Azt követően – előreláthatóan – március 27-én, április 24-én, május 29-én, június 26-án, augusztus 28-án, szeptember 25-én, október 30-án, november 27-én és december 18-án lesz testületi ülés. Erről decemberi ülésén, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. évi munkatervének elfogadásával született döntés.

Mint ismert – az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának ide vonatkozó bekezdése alapján – a képviselő-testület üléseit évenként jóváhagyott munkaterv szerint tartja.  A munkaterv-tervezetet a polgármester terjeszti a képviselő-testület elé. Így történt ezúttal is. A munkaterv tartalmazza az ülések tervezett időpontját, a napirend tárgyát, előadóját, az egyes napirendeket előzetesen véleményező bizottságok felsorolását, valamint a közmeghallgatás megtartásának szükségességét.

A képviselő-testület üléseit a polgármester hívja össze szükség szerint, de évente legalább hat alkalommal. A rendes ülések – az eddigi évek gyakorlata alapján – a hónap utolsó hetének csütörtökére esnek.  A munkaterven kívüli, sürgős, halasztást nem tűrő ügyekben a képviselő-testület rendkívüli ülésen dönt.

 

Kövessen minket a Facebookon is!