Program 2014. május 5. 07:00

Írország Hercegnője Kiskunfélegyházára látogat

Képgaléria
Írország Hercegnője Kiskunfélegyházára látogat
Mindenképpen elsöprő erejű élményre számíthat az, aki megnézi a Catherine Gallagher vezette ír sztepptánc produkciót, 2014.május 16-én. (péntek), a kiskunfélegyházi Művelődési Központ Színpadán.

A Queen of the Dance az ír sztepptánc legkiválóbb táncművészeiből álló társulat. Szólótáncosa és koreográfusa az ír nemzeti bajnok és többszörös világbajnok Catherine Gallagher, aki tagja volt a világhírű Riverdance együttesnek és megannyi vezető társulatnak, akik eme jeles műfajban szórakoztatják a közönséget.

Fantasztikus, hogy egy ilyen tehetség áll a szuperprodukció élén, ami már csak amiatt is kivételes, mert a világon egyedüliként koreografál és vezet nőként ír sztepp tánctársulatot. A nőiesség, annak minden emocionális többletével, kreativitásával, finomságával, ugyanakkor kirobbanó lendületességével meg is mutatkozik az előadásban, mely egyszerre tartalmaz autentikus ír elemeket és Catherine izgalmas, újszerű, modernebb zenei alapokra helyezett koreográfiáját. A Queen of the Dance egy új különleges színfolt az ír tánc és a táncművészet világában, amelyet frenetikus, élőzenekaros dallamok kísérnek. A géppuskalábú táncosok lábdobpergésének hangja szinte extázisba hozza a közönséget. Catherine dinamikus, szenzációs és lélegzetállító szólókat táncol. Szabad szemmel szinte alig követhető, ahogyan a profi táncművészekből álló társulat elképesztő sebességgel szteppel a színpadon.

Catherine 5 évesen kezdett táncolni. Tehetsége hamarosan nyilvánvalóvá vált, minden idők legfiatalabb ír sztepp táncosaként tüntették ki az Írország Nemzeti Bajnoka címmel.

Egy idézet a Boston Herald kritikájából: "Soha nem láttam a legendás Michael Flatley-t táncolni, de miután láttam táncolni Catherine Gallaghert, nem is sajnálom, hogy Flatley nem volt ott."

Catherine mindhárom testvére szintén az ír sztepp tánc meghatározó szereplőivé váltak. Michael Patrick 14 éve a Riverdance principal szólótáncosa, másik testvére Barry John kilenc éve Las Vegasban táncol Michael Flatley együttesével, és végül a legfiatalabbik testvér George Bernard jelenleg a Riverdance-szel turnézik világszerte.

Catherine létrehozta saját produkcióját Queen of the Dance néven, mely pergő ritmusával, zenéjével, varázslatos látványával mindenképpen magával ragadja, sőt energetizálja a nézőt.

Jöjjön el, nézze meg Catherine Gallagher és a műfaj legtehetségesebb táncosaiból álló együttes produkcióját és ajándékozza meg magát egy életre szóló élménnyel, melyet a szervezők garantálnak!

Jegyek korlátozott számban kaphatóak.

Helyszínen: Művelődési Központ (6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 1.)
személyesen a helyszínen vagy telefonon a 06 76 466 843-as telefonszámon

Valamint az IRISHDANCE.HU weboldalon és az INTERTICKET országos üzlethálózatában.

Kövessen minket a Facebookon is!