Helyi hírek 2016. május 19. 17:30

Elismerték a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó rendőröket

Elismerték a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó rendőröket
Április 24-ét, Szent György napját 1992 óta a Rendőrség Napjaként ünnepeljük Magyarországon. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság április 21-én, csütörtökön rendezte meg Kecskeméten, a Három Gúnár Rendezvényházban a rendőrnapi állománygyűlést. Az ünnepségen több mint 130-an vehettek át elismerést és jutalmat. Ők azok, akik a rendőrség patrónusához méltó, kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak – hangzott el a köszöntőben. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság személyi állományából tizenketten kaptak elismerést. Az alábbiakban őket mutatjuk be, ezzel is tisztelegve a rend őreinek áldozatos munkája előtt.

Az év tevékenységirányítója a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály szolgálatirányító parancsnoka, Orosz Norbert r. törzszászlós lett.

A szegedi rendészeti szakközépiskola elvégzését követően Kecskemétre szerelt fel, ahol három évig volt járőr. Született félegyháziként 2009-ben sikerült Kiskunfélegyházára kerülnie, ahol járőrként kezdett, 2012-ben váltásparancsnok lett, mióta pedig megszűnt a félegyházi kapitányságnál az ügyelet, szolgálat-irányító parancsnokként tevékenykedik.

– Tulajdonképpen mi vagyunk az összekötő kapocs a megyei parancsnokság és a helyi rendőrök között. Kecskemét irányít, mi pedig a járőrök közvetlen parancsnokaként segítjük a szolgálat ellátását – magyarázza a törzszászlós, aki emellett járőri munkát is végez: szolgálatai mintegy felét a közterületen tölti. Mint mondja, különösképpen a hétvégék és a nyári esték eseménydúsak. Ilyenkor nagyon fontos a rendőri jelenlét az utcákon. Óriási szervezés és sok munka van a mögött, hogy a hangoskodás és a garázdaság más városokhoz mérten sokkal ritkábban fordul elő Félegyházán.

A szolgálatirányító feladata, hogy meghatározza, hol legyenek jelen a rendőrök. Ehhez komoly helyismerettel és jelentős tapasztalattal kell rendelkezni, ugyanis minden időszaknak meg vannak a maga aktualitásai – tudom meg a szakembertől. Télen megkülönböztetett figyelmet kell fordítani például a tűzifát szállítókra, nyáron pedig érdemes szemmel tartani a játszótereket…

A korábbi ügyeletes tisztekből és a váltásparancsnokokból lettek a mai szolgálatirányító parancsnokok. Félegyházán ma három tiszt és ugyanennyi tiszthelyettes van. Orosz Norbert szerint a rendőri munkában különösen fontos szétválasztani a szakmát és a magánéletet, mert csak így teljesíthet az ember nap, mint nap száz százalékosan. Márpedig itt másként nem lehet. Az erre való törekvés és a jó parancsnoki csapat eredményezi szerinte a jó eredményeket.





 

Kövessen minket a Facebookon is!