Helyi hírek 2016. május 20. 07:30

Ne feledkezzünk meg szemünk teljes körű védelméről a vakító nyári napsütésben!

Képgaléria
Ne feledkezzünk meg szemünk teljes körű védelméről a vakító nyári napsütésben!
Mindannyiunk legnagyobb örömére lassan beköszöntenek a várva-várt napsütéses nyári hónapok. Ez nem jelent mást, mint hogy ideje mielőbb szemünk teljes körű védelméről gondoskodni!

Mint tudjuk, a Földet körülvevő, és védelmet biztosító ózonpajzs folyamatosan vékonyodik, tehát a ragyogó napsütés együtt jár a szemünket érő káros ultraviola UV-sugárzás okozta veszélyekkel. Ma már sajnos ez a borús, felhős időszakra is igaz. Fokozott a veszély vízparton, ahol a teljes visszatükröződés miatt sokkal nagyobb dózist kaphatunk. Ezekre az eshetőségekre nyújt tökéletes megoldást a Transitions fényre sötétedő lencse, mely a kapott intenzitásnak megfelelően képes automatikusan sötétedni.

Korábban az ilyen lencsék csak szabadban - autóban csak csekély mértékben - tudták változtatni színüket. A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően mostantól már kapható az ilyen termékek azon változata is, mely képes a szélvédő mögött is, a korábbi változatokhoz képest sokkal jobban besötétedni. Ennek a védelem mellett fontos kontrasztfokozó hatása is van, ami nem utolsó sorban, a biztonságos vezetés elengedhetetlen része.     

Fotó: Jégh János - Jégh Optika







 

Kövessen minket a Facebookon is!