Helyi hírek 2016. június 2. 09:30

Írországba csábítják húsipari szakmunkásainkat

Képgaléria
Írországba csábítják húsipari szakmunkásainkat
Jó hírét hallották Írországban a Félegyházán képzett húsipari szakmunkásoknak, így június elsején állásajánlatokkal érkezett a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Intézménybe Papp Gergely és Derek Odriscoll, a Staunton Foods menedzsere. Az álláslehetőségekről természetesen csak azután szóltak, miután megnézték a tanvágóban folyó képzési munkát, és meggyőződtek arról, hogy igényeiknek megfelelő szakembereket képeznek.

A vendégek elmondták, hogy sok magyar húsipari szakember dolgozik üzemeikben, és nagyon kedvező a tapasztalatuk szakértelmükről, felkészültségükről és munkamoráljukról. Mivel további munkaerőre lesz szükségük, tájékozódtak róla, hogy Magyarországon hol folyik színvonalas képzés, így találtak rá a félegyházi intézményre. Látva a fiatalok munkáját - a vágástól a feldolgozásig - meggyőződtek arról, hogy szívesen látnák őket munkaerőként Írországban.

A leendő szakmunkásokat arról tájékoztatták, hogy országukban heti öt napos munkaidőben megfelelő körülmények között, jó keresetet tudnak elérni. Ez az összeg hetente akkora, mint ma Magyarországon a havi bér. Szálláslehetőséget, és barátságos munkakörnyezetet biztosítanak az odaérkezőknek. Igaz, az egyéb, mindennapi költségek magasabbak, de tapasztalataik szerint az ott dolgozó magyarok minden hónapban több mint százezer forintot tudnak megtakarítani. Ha még túlórát is vállalnak, ez a pénz több is lehet. A munkára jelentkező fiatalok kiutazását térítik, és az első időszak zökkenőmentes indulásához fizetéselőleggel is hozzájárulnak.

s. r.



 

Kövessen minket a Facebookon is!