Helyi hírek 2016. június 6. 17:45

Elhunyt Dongó Jakab a népszerű vőfély, a városi rendezvények önzetlen segítője

Képgaléria
Elhunyt Dongó Jakab a népszerű vőfély, a városi rendezvények önzetlen segítője
Dongó Jakab 1940. február 26-án látta meg a napvilágot. Nagy családban született, kilencen voltak testvérek. Egész életét kemény munkával töltötte. Hosszú évekig, egészen a nyugdíjba vonulásáig a kenyérgyárban dolgozott vezető pozícióban, emellett saját vállalkozása keretében lakodalmi, családi és egyéb rendezvényekre alkalmas edények, sátrak kölcsönzésével foglalkozott.

Mint vőfély, számtalan ifjú párnak nyújtott lehetőséget arra, hogy az életük legszebb napját méltóképp tudják megünnepelni. Rengeteg embernek csalt mosolyt az arcára mókás feladataival és frappáns, vicces vőfélykedésével. Mindemellett életének egy szakaszában zenészként is tevékenykedett.

Számos vőfélytalálkozó és egyéb helyi rendezvény szervezésében és lebonyolításában - többek között az aratóversenyek megrendezésében - aktívan vett részt. Közösségi munkásságát 2014-ben Elismerő Oklevéllel köszönte meg Kiskunfélegyháza városa.

Életének utolsó éveit 4 unokája egy dédunokája, testvérei, barátai, kedves szomszédjai társaságában töltötte. Hosszú ideig tartó betegségét követően 2016. május 30-án hunyt el.

Családja, barátai és ismerősei június 7-én, kedden 9 órakor búcsúznak tőle a Felsőtemetőben.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!