Helyi hírek 2016. október 18. 11:30

Körkérdés: Felkészült-e a fűtési szezonra?

Képgaléria
Körkérdés: Felkészült-e a fűtési szezonra?
Megkezdődött a hivatalos fűtési szezon, a félegyházi otthonokban, ingatlanokban ki-ki az adottságok és a lehetőségek függvényében védekezik a hideg ellen. Ezt megelőzően azonban fontos ellenőriztetni és szükség esetén kitisztíttatni a kéményeket, és érdemes átvizsgáltatni a gázkonvektorokat, kazánokat is. Sokan pénzügyi szempontból is készülnek a téli időszakra: jó előre megvásárolják a szükséges fát, egyik-másik helyiségben alacsonyra tekerik a fűtést, vagy a gázszámlát átalánydíjban egész évben egyenletesen fizetik.

Halasi Erzsébet (64)

Felkészültem a fűtési szezonra, konvektorokkal fűtők a lakásban. A fűtést már bekapcsoltam, az időjárás megkövetelte. A konvektorokat augusztus végén szerelővel megvizsgáltattam, kitisztíttattam. A szakember ilyenkor nemcsak átnézi, be is gyújtja a készülékeket. Az időjárás előrejelzés szerint hideg télnek nézünk elébe. Spórolni úgy tudok, hogy nem fűtök minden helyiséget és a hőmérsékletet sem viszem túlzásba.

 

Hendó Istvánné (74)

Új építésű társasházi lakásban élek, ahol minden évben megvizsgálják a központi kazánt, valamint a radiátorokat. Szerencsére a rezsi kevésbé megterhelő a régebben épült lakásokhoz képest, nálam modernebb a fűtés és a nyílászárók is újak. A hőmérsékletet ennek ellenére alacsonyan tartom, 21 foknál nincs több a lakásban.

 

Molnár Sándor (74)

Régebbi típusú belvárosi lakásban élek, ahol gázkonvektorokkal fűtök. Korábban megnézettem a konvektorokat, a társasház kéményeit szakember vizsgálta át. Anyagilag megterhelő a fűtési szezon, ezért a szolgáltató felé átalánydíjat fizetek, így a téli hónapokban sem emelkedik meg a gázszámlám.

 

Szalai Józsefné (79)

Gázkonvektorokkal fűtök, amiket rendszeresen megvizsgáltatok a fűtési szezon előtt. Fontos odafigyelni a készülékek állapotára, így megelőzhető a baj. Nyáron félretettem a téli hónapokra és 20-21 foknál nem melegítem fel jobban a lakást. Enyhébb télre számítok, bízom benne, hogy kitart a spórolt pénzem a fűtési szezon végéig.

 

G. Z.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!