Sport 2016. október 25. 09:30

Sakkozó magyarok Lakiteleken

Képgaléria
Sakkozó magyarok Lakiteleken
A Kárpát-medencében Sakkozó Magyarok XXI. Találkozóját rendezték meg október 15-e és 22-e között Lakiteleken, a Népfőiskola Kölcsey Házában. Az 1996-ban kezdődött eseménysorozat, nem szakadt meg, igaz, a szokásos nyári időpont helyett csak ősszel sikerült megrendezni a nemzetközi bajnokságot - tájékoztatta szerkesztőségünket Seres László programvezető.

A hétfordulós Open-versenyben 29-an ültek asztalhoz, köztük két korábbi győztes, az idei erős mezőnyben, az élen végig szoros küzdelemben, nagy meglepetésre új bajnokot avattak.

Eredméynek:

1. Darázs Zoltán 6,- pont (Ómoravica-Jászberény)
2. Farkas Tibor 5,- (Magyarkanizsa-Makó)
3. Lengyel Ferenc 4,5 (Debrecen) mindketten kétszeres bajnokok

A gyermekverseny legjobbjai:

1. Papp Marcell Imre (Kecskemét), 4.5 pont
2. Vadócz Balázs (Tatabánya) 4.0 pont
3. Bodó Szabolcs (Tatabánya) 3.0 pont

Az egyéni villámverseny 9 fordulós nemzetközi minősítő bajnokság volt, amelyen nem csak a találkozó résztvevői játszhattak, így összesen 18-an mérették meg magukat. A győztes Farkas Tibor lett 8,5 ponttal, mögötte Darázs Zoltán 7 ponttal a második, míg a harmadik helyen Udvardi Zalán (Szentes) végzett 6,5 ponttal.

A csapat villámversenyben a Kecskeméti TÁKISZ SE csapata nyert „Csu-Ker-Da” fantázianévvel, 21 és fél ponttal, 2. lett a „Sakkbarátok” egyesülete Kisbér-Ászár néven, a 3. helyen pedig a Kiskunfélegyházi Honvéd TK csapata végzett, „Kiskun-Kanizsa” névvel.


Különdíjak:

A leghűségesebb játékosok, kiemelten az „örökös résztvevők”: Bicskei Mihály (Magyarkanizsa), Donkó Mátyás (Kecskemét), Farkas Tibor és Szatmáry József.

A legtapasztaltabb versenyző Dán Ferenc (83), a legeredményesebb - 60 éven felüli - Follért Gyula (Szatmárnémeti), a legfiatalabb Csorba Zalán (10 éves), a kiemelt területek legjobbjai: Polner József (Erdély), Szatmáry József (Kárpátalja), Kósa Jenő (Vajdaság), Nagy József (Magyarország), Hideg Ferenc Bendegúz (Bács-megyei ifjúsági csapat).


Egyéb- részletek találhatók a találkozó hivatalos oldalán: http://nepfoiskola.lakitelek.hu/ valamint a
Bács-Kiskun Megyei Sakkszövetség honlapján: http://www.bkmsakk.hu/torna/sm/sm21.htm





 

Kövessen minket a Facebookon is!