Sport 2016. november 17. 11:30

Szeretnénk bizonyítani a Kecskemét ellen

Szeretnénk bizonyítani a Kecskemét ellen
Az őszi szezon utolsó fordulójában a Kecskemét együttesét fogadja a Kiskunfélegyházi HTK november 19-én, szombaton 13 órakor a Honvéd pályán. Szabó Istvánt, a csapat vezetőedzőjét kérdeztük a fontos rangadó előtt.

Jelent számotokra plusz motivációt, hogy a Kecskemét nem is olyan régen még az élvonalban szerepelt?

- Plusz motivációt nem a Kecskemét élvonalbeli múltja jelenti számunkra, sokkal inkább belső motivációt látok, érzékelek, játékosaimban és magamban. Szeretnénk bizonyítani a félegyházi szurkolóknak és mindenkinek, aki szereti a KHTK-t, hogy nem lehet leírni minket!

A KLC egy ponttal van lemaradva az éllovas Tiszakécskétől, szeretnének feljutni az NB-III-ba, a győzelmi kényszer nyomaszthatja őket?

- Szerintem igen. Több mérkőzésüket láttam és véleményem szerint nagyon jó csapat a KLC, de az igazán nagy nyomást hazai pályán nem tudták elviselni a kécskei rangadón, főleg a második félidőben, kécskei vezetésnél majd létszámfölényben váltak idegessé, kapkodóvá, számomra az egyértelmű, hogy nagy teher alatt fognak játszani, mivel pontvesztés esetén nagy hátrányban lennének a bajnoki címért vívott harcban.

- Miként jellemeznéd a Kecskemét játékát?

- Nem szeretném ellenfelünket túldicsérni, de tény, hogy jelenleg komoly játékerőt képviselnek. Stílusukra jellemző a labdanélküli sok mozgás, illetve a kombinatív passzokra épülő játék, egyéni megoldásokkal.

Kik azok a játékosok, akikre különösen oda kell figyelni?

- Minden csapatrészben van kiemelkedő képességű játékosuk. Kedvenc játékosom Farkas Pista a védelemben, középpályán Branko Petrics, a csatársorban Salami. Ezen felül ne feledkezzünk meg két ex- félegyházi labdarugóról Balog Marciról és Némedi Norbiról sem, akikben biztosan nagy bizonyítási vágy van.

Hogyan készültök az összecsapásra, mi az amiben reménykedhetnek a szurkolók?

- Sajnos lehetőségeink behatároltak, mivel amatőrök vagyunk csak este munka után tudunk edzeni 2-3 alkalommal hetente. Füves pályán már 3-4 hete nem tudunk készülni, mivel villanyvilágítás csak a kisméretű műfüves pályán van. Ennek ellenére szurkolóink, szimpatizánsaink reménykedhetnek, hogy Dávid és Góliát harcát nem mindig az erősebb nyerte. Csapatszellem erősítő „tréning” volt szerda este edzés után, ahol zsíros kenyér lilahagymával, tea illetve forralt bor segítette a felkészülésünket.

A győzelem reményében készültök, de az egy pont megszerzését látatlanban elfogadnád?

- Mindenki láthatja, hogy két kiemelkedő csapat küzd jelenleg a bajnoki címért, ez pontszámban és gólkülönbségben is mérhető. Ellenfelünk nem csak a bajnokságban, hanem a Magyar Kupában is bizonyította játékerejét, például az NB III-as Dunaharasztit 5-0-ra győzte le. Ezek után nyílván nem csapatom az esélyes, de rajtunk nincs teher, képesnek tartom játékosaimat a meglepetésre is.

V. F.


Fotó: archív

 

Kövessen minket a Facebookon is!