Sport 2016. november 30. 09:30

"Minden ellenfelünknek komolyan kell számolnia velünk tavasszal"

Képgaléria
"Minden ellenfelünknek komolyan kell számolnia velünk tavasszal"
A Kiskunfélegyházi HTK a vártnál gyengébben szerepelt az őszi szezonban. Igaz ők voltak az egyetlen alakulat, akik pontot tudtak szerezni a listavezető Duna Aszfalt ellen, de kikaptak hazai pályán a Bácsalmástól és a Kecskeméttől (az utóbbi nem meglepő), valamint Bajáról is vereséggel távoztak, a sokáig 10 emberrel játszó Kiskunhalas ellen pedig csak egy döntetlenre futotta otthon. A többi mérkőzését viszont hozta Szabó István gárdája, ami összességében 29 pontra, és egy 4. helyezésre volt elég. A csapat házi gólkirálya Katona Tamás és Medgyesi László lett 7 találattal, de Palásti Sándor is hatig jutott.

A csapat őszi szereplését Valkai Tamás, a KHTK védője értékelte.

- A szezon előtt mit vártál a csapattól? Milyen céllal vágtatok neki az idénynek?

- A szezon előtt már tudni lehetett, hogy két csapattal (Kecskemét, Tiszakécske) nagyon komolyan számolni kell, akik a szezonvégi első helyezéssel lehetnének csak elégedettek,és ennek megfelelően alakították ki keretüket, és a körülményeik is több mint kiválóak ehhez az osztályhoz képest, nem alábecsülve a megyei első osztályú futballt. Helyezésben megfogalmazott cél ugyan nem volt, de mindenképpen lépést akartunk tartani említett ellenfeleinkkel, és a lehető legtöbb pontot begyűjteni az első félévben.

- Mennyire vagy elégedett az együttes őszi szereplésével?

- Sajnos nem lehetünk elégedettek a jelenlegi 4. helyezésünkkel, főleg úgy, hogy zsinórban 4. bajnoki címét szerezte meg a csapat az első osztályban a nyáron, illetve úgy gondolom kevesebb pontot szereztünk, mint amit elvártunk magunkkal szemben.

- Mi volt az ősz legnagyobb pozitívuma és legnagyobb negatívuma?

- Először is a legnagyobb negatívummal kezdeném, ami sajnos rá is nyomta bélyegét a szereplésünkre. Ábel Zsolti és Szabó Attila (két alapember) már a bajnokság legelején kidőltek a sorból, és hosszan tartó sérülésük miatt nehéz helyzetbe kerültünk, mind létszámban és minőségben is megfogyatkoztunk. A pozitívum pedig az, hogy a látszólag gyengébb szereplésünk ellenére a csapat a pályán belül és kívül is rendkívül egységes maradt, igazi csapatként működött, és működik is, ami az egyik legfontosabb dolognak számít a csapatsportban.

- Kit, kiket emelnél ki a csapatból az őszi teljesítménye során?

- Természetesen voltak eléggé jó teljesítmények ebben a fél szezonban is, megemlíteném Dobosi Zsoltit és Palásti Sándort, de voltak, akik szintén egy nagyon jó átlagot hoztak. Külön kiemelném Jelen Károlyt is, aki ugyan nem lépett pályára ebben a félévben, de kimagasló edzésmunkájával nagyon sokat hozzátett az őszi szezonhoz. Az egyik legfontosabb karaktere a félegyházi csapatnak.

- Mit vársz a tavaszi idénytől?

- Egyelőre most mindenki a pihenésre fog koncentrálni, de látatlanban azt érzem, hogy minden ellenfelünknek komolyan kell számolnia velünk a tavaszi szezonban, mint ahogy eddig is, és megpróbálunk minden mérkőzést megnyerni, az előző négy év bajnokához méltóan.


Fotó: kecskemetilc.hu - Salami és Valkai Tamás párharca


 

Kövessen minket a Facebookon is!