Sport 2016. november 30. 13:30

Ezüstérmet hoztak a nemzetközi tornáról

Ezüstérmet hoztak a nemzetközi tornáról
Meghívásos nemzetközi kosárlabda tornán vett részt a Félegyházi Térségi Sportiskola (FTSI) gyermekcsapata Szegeden. A torna célja az egyesületek közötti baráti kapcsolatok kialakítása, fenntartása volt, hiszen mind a szabadkai, mind a szegedi csapattal találkoztak már egy emléktorna keretében Szerbiában. A mostani versenyen részt vett még az OKK Spartak Szabadkáról, a Ziccer Tigrisek Debrecenből és a SZEDEÁK gárdája Szegedről – tájékoztatta szerkesztőségünket Simon Zoltán edző.

SZEDEÁK Sasok - FTSI 88 - 72
(32- 20, 22-21, 19-15, 15-16.)


Az első mérkőzésen a hazai együttes ellen lépett pályára az Félegyházi TSI. A korai kezdés rányomta bélyegét a meccsre. A félegyházi játékosok nehezen lendültek bele a játékba, az első negyedben 12 pontos előnyt szerzett az ellenfél. A következő három negyedben a játék sokkal kiegyenlítettebb volt, a harmadik negyedben sikerült felzárkózniuk 5 pontra, de egy- két elhamarkodott döntést követően gyors kosarakat kapva visszaállt a 12 pontos hátrány, végül a hazai csapat 16 ponttal nyert.

FTSI: Szűcs Bence- 23, Huszka Boldizsár- 15, Kovács Bálint- 14, Varga Márk- 9, Polgár Sándor- 3, Szűcs Levente- 3, Farkas Levente- 3, Vadkerti- Tóth Dávid- 2, Farkas Dominik-, Szívós Péter-, Kelemen Áron-, Turcsányi Mátyás.

 

FTSI - Ziccer Tigrisek 56 - 41
(8- 8, 21- 10, 12- 6, 15-17.)

A második mérkőzésen feljavult a védekezésük, hatékonyan segítettek be egymásnak. Mind a támadó mind a védő lepattanó labdák megszerzésében fejlődtek az előző meccshez képest. Meghatározó játékosaik bátran vállalták fel az 1:1- es szituációkat. Voltak gyors indításaik, amiket többségében értékesíteni tudtak.

FTSI: Szűcs Bence- 15, Polgár Sándor- 12, Kovács Bálint- 11, Vadkerti- Tóth Dávid-5, Kelemen Áron- 4, Huszka Boldizsár- 3, Szűcs Levente- 2, Szívós Péter- 2, Farkas Dominik- 1, Varga Márk- 1, Farkas Levente-, Turcsányi Mátyás-.


OKK Spartak - FTSI 40 - 53
(12-14, 14-16, 5- 16, 9- 7.)

Az utolsó mérkőzésen két fáradt csapat találkozott, az FTSI duplázott, így az előző győztes meccs lendülete még bennük maradt. Ellenfelük a Szabadka az egész tornán egy rendkívül kemény agresszív játékot képviselt, de maximálisan tudtak a félegyháziak ehhez alkalmazkodni. Kevesebb pont esett ezen a mérkőzésen ez is jól mutatja, hogy mindkét csapat nagy hangsúlyt fektetett a védekezésre. Jó lábmunkával közel maradtak az embereikhez, nem féltek az ütközésektől, minden egyes labdáért megharcoltak.

FTSI: Kovács Bálint- 17, Varga Márk- 9, Huszka Boldizsár- 8, Szűcs Bence- 5, Vadkerti- Tóth Dávid- 4, Polgár Sándor- 4, Kelemen Áron- 2, Szűcs Levente- 1, Farkas Levente- 1, Farkas Dominik- 1, Turcsányi Mátyás- 1, Szívós Péter-.

Két győzelemmel és egy vereséggel ezüstérmet szerzett az FTSI csapata, amiért mindenki megvívta a saját kis csatáját. A kispad is együtt élt a meccsel, a játékosok buzdították egymást és harcoltak a sikerért és a társaikért.

Edző: Fekete-Seres Ildikó

 




 

Kövessen minket a Facebookon is!