Bugac 2016. december 10. 10:15 Forrás: keol.hu

Bugac és Bugacpusztaháza is tagja lett az Aranyhomok Egyesületnek

Képgaléria
Bugac és Bugacpusztaháza is tagja lett az Aranyhomok Egyesületnek
December 8-án tartotta az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület év végi taggyűlését. A 20 térségi önkormányzatot tömörítő nonprofit szervezet ezentúl két településsel bővülve folytatja tevékenységét.

Bugac Nagyközség Önkormányzata és Bugacpusztaháza Község Önkormányzata előzetes csatlakozási szándékát fejezte ki az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesülethez. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület taggyűlése örömmel fogadta a bővülést.

Bugac és Bugacpusztaháza történelmileg és területileg is szervesen kapcsolódnak Kecskeméthez. A helyi élelmiszereik, a turisztikai kínálatuk népszerűsítése miatt és az új turisztikai projektek kapcsán is indokolt az Egyesületbe való belépésük mondta Szabó László Bugac polgármestere. A két település csatlakozásával növekszik a térséghez tartozó települések turisztikai kínálata, és gazdagabbá válik a helyi termékek választéka is.

A taggyűlésen beszámoltak a Kecskeméten évek óta nagy népszerűségnek örvendő, nagy tömegeket megmozgató, gazdag programokat kínáló rendezvényekről pénzügyi és szakmai szempontból is. 2016. nagy eseményei között volt a II. Országos Tojás Sokadalom - Tojásfesztivál, a Hírös Hét Fesztivál - XIX. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár valamint az Őszi Helyi Termék Ünnep.

Két uniós (EFOP) pályázat beadásáról is tájékoztatást kaptak az egyesülethez tartozó települések képviselői.


Fotó: keol.hu 

Kövessen minket a Facebookon is!