Helyi hírek 2017. február 7. 21:00

Módosító javaslatokkal készül a helyi MSZP a költségvetési vitára

Képgaléria
Módosító javaslatokkal készül a helyi MSZP a költségvetési vitára
A város költségvetési tervezetéről alkotott véleményét ismertette február 7-i sajtótájékoztatóján az MSZP helyi szervezete. Horváth Tamás elnök, és Eszik Bence azért tartotta fontosnak, hogy ismertessék pártjuk állásfoglalását, mert a tervezettel kapcsolatosan számos módosító javaslatot fogalmaztak meg – amelyeket a bizottsági üléseken is ismertettek – és a végső szavazáskor, a február 8-i testületi ülésen is szeretnének érvényt szerezni ennek.

Módosító javaslataink lényege, hogy a költségvetés felhasználása minél szélesebb réteget érintsen és segítse a város lakosságmegtartó képességét. Ennek érdekében kezdeményezzük a kisvállalkozások támogatását, hogy az 2,5 millió forintnál alacsonyabb adóalapot elérteknek ne kelljen iparűzési adót fizetni, és a háziorvosok is mentesüljenek ettől az adónemtől mondta el Horváth Tamás.

Az MSZP-s önkormányzati képviselő arról is szólt, hogy a szociális ellátáson szeretnének javítani többek között az újszülöttek támogatásának növelésével, a lakásfenntartási támogatás újragondolásával és a természetbeni támogatások bővítésével.

A költségvetési vitában szorgalmazzuk, hogy a város nagyobb gondot fordítson az úthálózat fejlesztésére, oldja meg a Fogyatékosok Nappali Otthonának rekonstrukcióját, fejlessze a kossuthvárosi parkot, biztosítson a fogyatékkal élők számára ingyenes buszjáratot, valamint uszodabérlet. Emellett a Bursa Hungarica ösztöndíjrendszer keretösszegének 4 millióról 5 millió forintra emelésére is javaslatot teszünk – tette hozzá.

s.r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!