Csányi József 2017. február 10. 12:30

Több mint egymilliárd forint jut idén beruházásokra, fejlesztésekre - videóval

Két hónapos előkészítő munkát követően február 8-án elfogadta a képviselő-testület Kiskunfélegyháza város 2017. évi költségvetését. A 6 milliárd forintot megközelítő költségvetési főösszegből idén több mint egymilliárd forintot költ felújításokra, fejlesztésekre a város.

 

A részletekről Csányi József polgármester elmondta: a félegyházi vállalkozások jobb teljesítésének köszönhetően növekedtek ugyan az adóbevételek, ennek következtében viszont 89 millió forinttal kevesebb állami támogatást kapott a város. A félegyházi vállalkozások adófizetési kötelezettségének csökkenésére felkészülve 2017-re mintegy 1,4 milliárd forintos adóbevételt tervezett Félegyháza. Mivel komoly tartalékkal rendelkezik a város, a tavalyinál 300 millió forinttal többet, több mint egymilliárd forintot fordít az önkormányzat felújításokra, beruházásokra.

A polgármester szerint ez jelentős, az eddigieknél is látványosabb változásokat tesz lehetővé. Az elmúlt évek eredményeit áttekintve pedig az is kirajzolódni látszik, hogy a fejlesztések a polgármesteri programban megfogalmazott koncepció mentén, egymásra épülve valósulnak meg.

 

Kövessen minket a Facebookon is!