Csányi József 2023. november 22. 18:30

Tovább küzdünk a gyermekügyeletért

Tovább küzdünk a gyermekügyeletért
Kedves Félegyháziak! Mint arról bizonyára már Önök is értesültek, november 1-jétől megszűnt a külön gyermekügyeleti ellátás városunkban. Hiába minden szakmai érvünk, pénzügyi támogatási felajánlásunk, a teljes félegyházi gyermekorvosi kar egységes támogatása, kérésünket az Országos Mentőszolgálat nem vette figyelembe.

Egy nagyon jól működő ügyeleti ellátást szűkítettek le, amelynek hiányát már most érezzünk. Mi azonban nem adjuk fel. Bár Félegyháza ügyeleti ellátást novembertől már nem működtethet, de mi szeretnénk bebizonyítani, hogy a gyerekek külön ellátására igenis nagy igény van városunkban.

Ennek első lépéseként december 1-jétől, hétfőtől-csütörtökig minden nap 17 és 18 óra között, illetve minden hónapban egy hétvégi napon 8 és 14 óra között az önkormányzat által finanszírozott gyermekrendelés lesz az Egészségközpont korábbi gyermekügyeleti rendelőjében, amelyet bárki térítésmentesen vehet igénybe. A szülői tapasztalatok alapján a nap ezen időszakában hiányzik legjobban a gyermekorvos, hiszen a szülő legtöbbször akkor szembesül gyermeke betegségével, amikor az óvodából, iskolából elhozza. A rendelést dr. Hegedűs Éva gyermekorvos fogja tartani. Keressék bizalommal!

Az önálló gyermekügyelet megszüntetését továbbra is elfogadhatatlannak tartom. Kollégáimmal azon dolgozunk, hogy mindannyiunk számára méltó és megnyugtató megoldás szülessen ebben az ügyben. Ebben kérem támogatásukat.

Csányi József
 polgármester
               

 

Kövessen minket a Facebookon is!