Helyi hírek 2017. február 21. 12:30

Szalagozó, a filmek bűvöletében

Képgaléria
Szalagozó, a filmek bűvöletében
Február 10-én tartotta szalagavató ünnepségét a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma. 162 végzős diák érkezett el ezen a napon a középiskolai évek talán legizgalmasabb, legtöbb kihívást, ugyanakkor számos boldog és ünnepélyes pillanatot rejtő időszakához. Valami lezárult, valami pedig most kezdődik el.


Ezt a gondolatot fogalmazta meg Ágoston Tibor tagintézmény-vezető ünnepi köszöntőjében, amelyben a kék szalag jelentéstöbbletéről is beszélt. Az érettségire vagy a szakmai vizsgára készülő diákság már a jövőt tervezi, miközben fiatalságuk legszebb emlékei színes filmkockaként peregnek le előttük, ez a motívum adta irodalmi műsoruk keretét.

A főcím, a nyitó jelenet izgalmas képei – az első iskolai napok – lassan talán már feledésbe merültek, de a filmet záró stáblista előtt olyan jó volt újra felidézni a legszebb jeleneteket, főszerepben a szerelemmel és a barátsággal:

„Ez is csak volt,
mint a filmvásznon a vadnyugat.
Szívdobogás,
mogyoróscsoki-morzsák,
kamaszhangulat.”

(Balla Zsuzsanna)

Az irodalmi műsor részeként a klasszikus szerzők mellett helyet kaptak a kortárs irodalom kiemelkedő alkotásai, a próza- és versrészleteket pedig dalbetétek és Boda Brigitta művészi alapossággal koreografált táncjelenetei fűzték szerves egésszé a kecskeméti Brilli-Art Studio Táncsport Egyesület fiatal művészeinek előadásában.

A műsor készítői kísérletet tettek arra is, hogy képzeletben megidézzék Hollywood fényes csillagait. A film fővárosába a Kovács Sándor által vezetett Silver Step Tánciskola növendékei kalauzolták el a nézőket.

Az est fénypontja természetesen a Boda Brigitta tanárnő által modern köntösbe öltöztetett bécsi keringő volt, ami hűen tükrözte a mai generáció fiatalos lendületét, laza eleganciáját.

Köszönet illet mindenkit, aki tudásával, szakmai munkájával, lelkesedésével hozzájárult ahhoz, hogy ez a nap örök emlék lehessen a végzősök számára.

Felkészítő tanárok voltak: Adorján Ferencné, Baranyi Kitti, Csanádi Istvánné, Csalárné Tóth Erzsébet, Lövei Henriett, Makra Flóra és Hideg János László, a szervezési munkát segítette Árvainé Borits Éva, a műsort konferálták Daróczi Anita és Varga Zoltán. A technikai háttér professzionális biztosításáért, valamint a helyszíni előkészületekért köszönet a Móra Ferenc Művelődési Központnak: Kovács-Csonka Szilviának, Urbán Róbertnek és Fekete Krisztiánnak, valamint a Kész Aréna Városi Sportcsarnok vezetésének: Simon Zoltánnak és Fekete Lászlónak.

Legtöbbet azonban mégis a szereplők, énekesek vállalták magukra, hiszen ők töltötték meg élettel az egyes karaktereket, színházzá varázsolva rövid időre a sportcsarnokot. A főbb szerepekben: Faragó Anettet, Ivacska Kittit, Mónus Nórát, Rácz Dzsenifert, Gere Rubent, Horváth Richárdot és Tapodi Istvánt láthatta a közönség.

Hideg János László, a szervezők nevében

Kövessen minket a Facebookon is!