Helyi hírek 2017. február 24. 15:30

Akik fontosnak tartják a helyi értékek megismertetését

Képgaléria
Akik fontosnak tartják a helyi értékek megismertetését
Fontos, hogy az általános iskolások megismerkedjenek a helyi értékekkel, vallja a Natura Hungarica Alapítvány. Ennek érdekében a megyei értéktár bizottsággal, a Kreatív Mozaik Alapítvánnyal és középiskolás segítő csapatukkal közösen kezdték meg egy sokakat mozgósító rendezvény előkészítését. A március 16-17-én a művelődési központban megrendezendő témanapokon, a helyi értékek iránt érdeklődő általános iskolás diákok izgalmas feladatok teljesítése közepette fedezhetik fel értékeinket – derült ki a múzeumban megtartott egyeztető foglalkozáson.

A program nem előzmény nélküli. Ősszel félegyházi és határon túli középiskolások tábor keretében ismerkedtek a megye értékeivel. Megnézték többek között a megyei értéktárat, a tiszaalpári erdei iskolában pedig összegyűjtötték a természeti értékeket. Megismerkedtek helyi mesterekkel és munkásságukkal. Jártak kosárfonó műhelyben, hímzőknél, de ellátogattak sajtkészítőhöz és cukrászhoz is.

A tavaszi program előkészítése során a múzeumban a középiskolások rendkívül kreatív módon dolgozták ki azokat a módszereket és feladatokat, amelyekkel öt helyi értéket mutatnak be az általános iskolásoknak. Ennek részleteit azonban még nem hozták nyilvánosságra. Legyen az igazi meglepetés a helyi értékek iránt érdeklődő diákoknak.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!