Helyi hírek 2017. február 19. 13:30

Körkérdés: Mi a boldog házasság titka?

Képgaléria
Körkérdés: Mi a boldog házasság titka?
A Valentin-naphoz kapcsolódóan minden évben megünnepeljük a házasság hetét. Ezekben a napokban a házasság és a család fontosságára irányul a figyelem. Magyarországon 2008 óta országos eseménysorozatot rendeznek ehhez kapcsolódóan a keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásával. Körkérdésünkben a boldog házasság titkára kerestük a választ.

 

Ignácz Piroska (29)

Házasságpárti vagyok, ugyan még nem mentem férjhez, de megtaláltam a páromat. Gondolkodunk az esküvőn, de nem egy papír köti össze a feleket. A boldog házasság titka az őszinteség, beszéljék meg a problémákat, szeressék egymást, közösen oldják meg a felmerülő gondokat. Kevesebb házasság köttetik mint régebben, ennek egyik oka, hogy sokan nem foglalkoznak a kapcsolatukkal. A munka mellett elhanyagolják a párjukat, ebből előbb-utóbb hűtlenség adódik. A házasság hosszú távú elkötelezettséget jelent, a szüleim 30 éve boldogok, hiszek a házasság intézményében.

 

Fuksza Pálné (84)

Az én időmben, ha szerették a párok egymást és templomba jártak, akkor összeházasodtak. Fontos, hogy a házastársak egyformán vegyék ki részüket a feladatokból, a gyereknevelésből, a házi és a kerti munkákból. Hosszútávon csak így lehetnek boldogok. Két unokám van, de még nem házasodtak meg. Félnek a jövőtől, a munkanélküliségtől. A jó házasságban kompromisszumokat kell kötni, tiszteljék egymást és értsenek egyet a dolgokban.

 

Patyi Antalné (76)

Nagy türelemmel kell lenni egymás iránt, szerintem ez a boldog házasság titka. Volt időm kitapasztalni, 29 évig voltam házas, de a férjem már meghalt. Az unokám januárban házasodott, remélem, boldogok lesznek. Tanácsot nem nagyon kértek tőlem, de idővel úgyis megtapasztalják. A házasság helyett az élettársi kapcsolat vált divatossá mostanság, házasság nélkül is lehetnek boldogok a párok.

G. Z. 

Kövessen minket a Facebookon is!