Helyi hírek 2017. február 18. 13:30

Új Hallgatói Tehetséggondozó Program indul a Pannon Egyetemen

Új Hallgatói Tehetséggondozó Program indul a Pannon Egyetemen
A középiskolákban sikeresen működő, a hátrányos helyzetű tehetséges diákokat segítő Arany János Tehetséggondozó Program közvetlen folytatásának a lehetősége a hazai felsőoktatásból intézményesen hiányzik.


A Pannon Egyetem úttörő jelleggel vállalkozott arra, hogy a programból érkező, az intézménybe felvételt nyert hallgatókat speciális Hallgatói Tehetséggondozó Programcsomaggal támogatja. A programcsomagban egyebek között hallgatói ösztöndíjak, támogatott kollégiumi elhelyezés, mentorálás szerepelnek. Az Arany János Tehetséggondozó Program folytatását jelentő hallgatói tehetséggondozó program kidolgozása érdekében az érintett dunántúli középiskolák intézményvezetőinek és érintett diákjainak részvételével fórumot tartottak a Pannon Egyetemen, amelyen részt vett Sipos Imre közoktatásért felelős helyettes államtitkár is.

A minden résztvevő által konstruktívnak és sikeresnek minősített fórumon elhangzott szempontok figyelembevételével a Pannon Egyetem kidolgozza az Arany János Tehetséggondozó Program folytatását jelentő speciális Hallgatói Tehetséggondozó Programját, ami az elképzelések szerint a programból érkező hátrányos helyzetű tehetséges hallgatókat már a 2017/18-as tanévben támogatni fogja.

További információ:

Lencse Tamás
kommunikációs referens
E-mail cím: [email protected]
Telefon: +36 83 545 430



 

Kövessen minket a Facebookon is!