Helyi hírek 2017. június 28. 15:30

Vállalj felelősséget!

Képgaléria
Vállalj felelősséget!
Legutóbb a Kossuthvárosi juniálison találkozhattak a félegyháziak a Salamandra Kétéltű Kutató Mentő Alapítvány önkénteseivel, de ott lesznek még számos helyi rendezvényen, így az oldalkocsis motoros találkozón is. Aki beszédbe elegyedik velük, nem bánja meg.  Társadalmi felelősségvállalásról, hétköznapi hősiességről cserélhetnek gondolatokat.

Az alapítvány a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával olyan rendezvénysorozat megvalósításán dolgozik, amelynek központi gondolata az egyén aktív felelősségvállalása úgy családon belül, mint társadalmi méretekben. A beszélgetések, ifjúsági programok és egyéb rendezvények célja egyfajta érzékenyítés, amelynek során az egyén felismerheti saját szerepét és felelősségét, a társadalmi szerepvállalás apróbb színtereit.

A projekt programjai arra mutatnak rá, hogy mit tehetünk egy bajbajutott családtagunkért, osztálytársért, idegenért… Segít abban, hogy legyen bátorságunk felvállalni a kezdeményezést ott, ahol ezzel tehetünk másokért. Például szólni az ittas sofőrnek, hogy ne üljön autóba, az utasának, hogy válassza inkább a taxit, a tüneteire régóta panaszkodó nagybácsinak, hogy forduljon orvoshoz, a szomszéd néninek, hogy piacra indulva ne hagyja a kosárban a pénztárcáját… Megannyi apróság az egymásra figyelés jegyében, amivel kicsit jobbá tehetjük a szűkebb környezetünket, és ezáltal a világot.

 

Kövessen minket a Facebookon is!