Sport 2017. június 26. 17:30 Forrás: Nemzeti Sport

Kádár Kitti az Ultrafutó VB-n

Kádár Kitti az Ultrafutó VB-n
Július 1-jén és 2-án Belfastban, a Viktória parkban rendezik meg az ultrafutók 24 órás világbajnokságát. Kilenc magyar sportoló indul a versenyen, köztük a kiskunfélegyházi Kádár Kitti. A versenyen 40 ország 310 indulója képviselteti magát. A versenyzők 24 órán keresztül futnak egy 1657 méteres körpályán.

Fotó: petzolimage.hu

Magyarország összesen kilenc sportolót indít, hat férfi és három női versenyzőjével méltóképpen képviselteti magát a jeles eseményen. Érdekesség, hogy a nők közötti legnagyobb esélyes a két éve világbajnoki címet nyerő, amerikai színekben versenyző, de magyar állampolgársággal is rendelkező Nagy Kata.

"Amíg nem adod fel, addig legyőzhetetlen vagy!" – ezzel a mottóval indul a versenyen a félegyháziak büszkesége, aki a Nemzeti Sport kérdésére elmondta, megtisztelő számára, hogy válogatott tag lehet, és címeres mezben versenyezhet. Hozzátette: szeret kilépni a komfortzónájából, és feszegetni saját határait. A 24 óra futás alatt tisztul le benne mindaz, amire eddig a válaszokat, megoldásokat kereste. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!