Dr. Ónodi Izabella 2017. augusztus 4. 13:30

A félegyházi fiatalok fogékonyak a népművészeti értékek elsajátítására

Képgaléria
A félegyházi fiatalok fogékonyak a népművészeti értékek elsajátítására
A tehetségek felfedezése és felkarolása céljával indította útjára tavaly a Pattanj Palkó Népművészeti Tábort a Sorsocskák Alapítvány, dr. Ónodi Izabella kezdeményezésére. A népzenét, néptáncot és a népi kultúra valamennyi ágát népszerűsítő és tanító tábornak idén a Rocktár adott otthont. Negyven gyerek tanult helyi és székelyföldi oktatókkal népdalt, néptáncot, hegedűt, nagybőgőt, furulyát, és a tekerőlanttal is megismerkedhettek

A tábor kezdeményezője és főszervezője dr. Ónodi Izabella, a művelődési bizottság elnökeként, szívügyének tartja a hagyományőrzést,  hogy a fiatalok megismerkedjenek a népi hagyományokkal, kedvet kapjanak a zenéhez, tánchoz. Székelyföldiként a külkapcsolatok ápolását is fontosnak tartja, éppen ezért Erdélyből is érkeztek kiváló előadók, zenészek a táborba, akik félegyházi családok vendégszeretét élvezhették.

A félegyházi Padkaporos Néptáncegyüttes fiatal táncosai is fontos szerepet vállaltak a táborozók gazdag programjának kiteljesítésében. A közös munka végeredményét a fiatalok gálaműsor keretében mutatták be a szülőknek és a nagyközönségnek.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!