Dr. Ónodi Izabella 2024. március 19. 17:30

Kézzel festett vászontáskák készültek a Gölleszben

Képgaléria
Kézzel festett vászontáskák készültek a Gölleszben
Egyedi, kézzel készített vászontáskákat készítettek a diákok, Vizi Jánosné Csilla bábkészítő vezetésével a Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Neveléts–Oktatást végző Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben, március 19-én, kedden délelőtt. A sorozat másnap és március 22-én is folytatódik. A foglalkozás dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselő asszony kezdeményezésére valósult meg, az események támogatója a Dél-100 Kft.

Dr. Ónodi Izabella képviselői munkája legszebb pillanatainak nevezte ezeket az alkalmakat. Több alkalommal is szervezett az intézménynek programokat, a közelmúltban például mozilátogatáson vettek részt általa a diákok. Megtudtuk, hogy március 20-án, ugyanitt egy másik csoportfoglalkozást tartanak, március 22-én, pénteken pedig a FONO-ba látogatnak el.

Ezúttal Vizi Jánosné Csilla segítette a műhelymunkát, aki lapunknak elmesélte, hogy maga is nagycsaládos édesanya, így nagyon örül ezeknek a kezdeményezéseknek és szívesen vezet hasonló foglalkozásokat. Az esemény sok nevetéssel, jó hangulatban telt, eredményei pedig olyan egyedileg festett vászontáskák lettek, amit használójuk biztosan mindig jó szívvel vesz a kezébe. A motívumok között szerepelt a szeretet szivárványa, a növények, virágok, fák, de természetesen a húsvét jelképei is felkerültek a vászontáskákra. Voltak, akik vágyaikat festették rá a tárgyra: Hollywood és Párizs, mint úti cél is díszíti azokat. 

Keresztesné Csikós Gabriella, az intézmény vezetője is örömmel számolt be róla, hogy a diákok milyen szívesen festették és csinosították a vászontáskát. Hozzátette: minden program egy kis ünnep számukra, nagyon sok élményt kapnak ilyenkor a diákok. Az pedig még pluszban hozzájárult az örömhöz, hogy ezeket a tárgyakat haza is vihetik és a későbbiekben büszkén használhatják azokat.

A foglalkozás az intézmény pedagógusai, valamint a Kossuth iskola egészségügyi asszisztens szakos tanulói közreműködésével valósult meg.

Z. A.
         

Kövessen minket a Facebookon is!