Dr. Ónodi Izabella 2024. április 19. 12:00

Jótékony szépítészek a Családok Átmeneti Otthonában

Képgaléria
Jótékony szépítészek a Családok Átmeneti Otthonában
Anyák napi ajándéknak is beillett az a jótékony kezdeményezés, amelynek során a Családok Átmeneti Otthonán élő édesanyák és gyermekeik új frizurát, hajfonást vagy egy kellemes kozmetikai kezelést kaptak. Az akció szervezője, dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselő elmondta, hogy Szűcs Barbara, a Barbara Hajstúdió tulajdonosa ajánlotta fel önzetlenül szolgáltatásait. Hozzá csatlakozott Jéga Edina és Csányi Nikolett is. Szűcs Barbara és Jéga Edina fodrászként, Csányi Nikolett pedig egy kis sminkkel, arctisztítással járult hozzá az otthonban lakók öröméhez.

Megtudtuk, hogy április 16-án, késő délután érkeztek meg a Családok Átmeneti Otthonába, ahol előzetesen tájékoztatták az ott élő édesanyákat a lehetőségről. A kezdetekkor inkább a gyermekek voltak bátrabbak, ők gyorsan elmondták vágyaikat: volt olyan fiatal, aki olyan frizurát szeretett volna, amilyet a
kosarasok hordanak, de természetesen kislány álmok is megvalósultak többek között Elsa-fonat formájában. A későbbiekben az édesanyák is elmondták igényüket, így szebbnél-szebb frizurák és arckezelések valósultak meg a délután folyamán.

Dr. Ónodi Izabella hozzátette: szívmelengető összefogást tapasztalt az intézményben, ahol az ott élő édesanyák szinte mindenben segítik egymást. Jó hangulatú, sok beszélgetéssel tarkított néhány órát töltöttek el ott, az esemény végén még csillámtetoválásra és arcfestésre is maradt idő a legkisebbek nagy
örömére. Végezetül elmondta, hogy a Dél-100 Kft. most is az ügy mellé állt, így a jóvoltukból csokoládé, sütemény és innivaló is került a „szépségszalon” asztalára.

Az esemény folytatódik május 23-án, gyermeknapon, a Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben, ahol hajfonásokkal szeretnének örömet szerezni a gyermekeknek.

Z. A. 

Fotó: Fantoly Márton
              

Kövessen minket a Facebookon is!