Dr. Ónodi Izabella 2017. szeptember 14. 18:10

Fellélegezhet egy városrész - videóval

Képgaléria
Örömmel fogadták a városrész lakói szeptember 14-én a Kossuthváros megújult főutcájának átadását. Az utca egyik lakója, Szikora István így fogalmazott: „nagyon rég várt pillanat volt a mai.” A töredezett, toldozott-foldozott útfelületet felújították, emellett rendbe tették a csapadékvíz-elvezető rendszert is, ami azért volt fontos, mert esős időszakban áldatlan állapotok uralkodtak. Az új aszfalttal ellátott utca minőségét a városrész ovisai rolleres, bringás körökkel, a józsefes diákok pedig futóversennyel tesztelték, és láthatóan elégedettek voltak a minőséggel. Csányi József polgármester az átadás során a futóverseny versenyzőit oklevéllel és kupával jutalmazta, a jelen lévő utcalakók pedig az avatáskor átvágott nemzeti színű szalagból vihettek haza egy-egy darabot.

– 2014-ben, amikor megkezdte működését az új képviselő-testület, fontos szempontnak tartottuk a városi fejlesztések lakossági igényekhez alakítását. Azt, hogy melyik városrészben milyen fejlesztésekre várnak leginkább az ott élők, még a választási programunk kidolgozása során egy kérdőíves felmérés segítségével is egyeztettük. Ezek figyelembevételével, dr. Kiss Ákos Csaba és dr. Ónodi Izabella körzeti képviselők közreműködésével tervezte meg az önkormányzat a megvalósítandó beruházásokat és fejlesztéseket a Kossuthvárosban is – fogalmazott a megnyitó alkalmával Csányi József.

A városrész egyik legfontosabb gyűjtőútja most 120 millió forintos beruházás keretében kapott 660 méter hosszúságban stabil, 2 rétegű aszfaltfelületet, miközben szélessége 5,5 méterre bővült. Gondot fordítottak emellett a szennyvíz és esővíz elvezetésére, az útszegélyek kialakítására is, továbbá kulturált feljárókat alakítottak ki a lakóházak előtt. A megfelelő útalappal ellátott, új aszfaltozású útnak a kereszteződések között van egy nagyon enyhe lejtése. Ennek oka, hogy a csapadékvíz gyorsan, biztonságosan legyen elvezetve – tette hozzá a polgármester.  

Dr. Kiss Ákos Csaba, a 9. sz. körzet képviselője, a városrész lakója, örömét fejezte ki, hogy a kor elvárásai szerint megújult a már-már életveszélyes utca, ahol autósok és kerékpárosok is már csak „szlalom menetben” tudtak közlekedni. A képviselő az ünnepélyes alkalmon felhívta a közlekedők figyelmét arra is, hogy a közlekedési szabályok betartása és az egymásra figyelés a jó úton is elengedhetetlen.

– A most átadott beruházás megkönnyíti az itt élők mindennapjait, és minden szempontból növeli az életminőségüket – fogalmazott dr. Ónodi Izabella képviselő az átadáskor.

s. r.
  

Kövessen minket a Facebookon is!