Program 2017. október 5. 17:00

4 for Europe - uniós vetélkedő középiskolásoknak

4 for Europe - uniós vetélkedő középiskolásoknak
„4 FOR EUROPE” címmel európai uniós témájú versenyt szervez középiskolás diákoknak a magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája.

A vetélkedőre olyan négyfős csapatok jelentkezését várják, amelyek tagjai középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek. A csapatok mentora az őket felkészítő pedagógus. Minden iskolából tetszőleges számú csapat nevezhet. A csoportok regisztrációját 2017. október 8-án, vasárnap 12 óráig fogadják a http://europedirect.kjmk.hu (jobb felső sarok) weboldalon, amelyen a rendezvénnyel kapcsolatos aktuális információk is olvashatók.

A vetélkedő menete:

Online forduló - I. forduló


Az első forduló az Európai Unióval, különösképpen annak intézményeivel kapcsolatos feladatokból áll, amelyeket a verseny weboldalán oldhatnak meg a csapatok. Az első forduló kezdete: október 9-e, hétfő 8 óra

A feladatok megoldási határideje: október 20-a, péntek éjfél


Regionális döntők - II. forduló

Az első forduló összesített eredménye alapján minden régióból a 10 legjobb csapat kap meghívást a regionális döntőkbe, ahová egy iskolából legfeljebb két csapat juthat be.

Időpont: november 14-e és november 20-a között rendezik meg az adott régióban található valamelyik megyeszékhelyen. A pontos helyszínek a játék honlapján lesznek olvashatók.


Országos döntő - III. forduló

Az országos döntőbe az előző fordulók 6, és az összesített eredmények alapján a három legjobb második helyezett csapat kap meghívást.

Tervezett időpont: december 8-a, péntek. Helyszín: Katona József Könyvtár, Kecskemét, Piaristák tere 8.

A vetélkedő első helyezett csapata a 2017/2018-as tanév tavaszi félévében egy strasbourgi tanulmányúton vehet részt az Európai Parlament EUROSCOLA programjának keretein belül. A verseny 2-4. helyezett csapatai erdélyi tanulmányútra kapnak meghívást az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szervezésében.

A verseny részletes szabályai és további információk a verseny honlapján találhatók: http://europedirect.kjmk.hu.

Kérdéseivel bizalommal fordulhat a Europe Direct Bács-Kiskun Megyei Európai Információs Pont munkatársához is (tel.: 76-500-560, e-mail: [email protected]).

 

Kövessen minket a Facebookon is!