Dr. Ónodi Izabella 2017. november 11. 09:30

IV. Karácsonyi Mézeskalács Meseváros kiállítás

IV. Karácsonyi Mézeskalács Meseváros kiállítás
A karácsony meghitt hangulatát és közösségi örömét szeretnék még ünnepélyesebbé tenni azzal, hogy mézeskalács házikókból negyedszer is meseváros-építést szervez a Kiskun Múzeum. Várják családok, nagyszülők és unokák, kicsik és nagyok, barátok, alkotó kedvű közösségek jelentkezését, akik szeretnek süteményt sütni és mézeskalács házikót készítenek a jótékonysági célú felhívás alkalmából.

A mézeskalács ház formája és mérete: Az alkotások bármilyen építményt ábrázolhatnak, házikót, emeletes házat, vagy városunk nevezetes épületeit. Mérete: max. A/4 mézes tészta alapon. Díszítése téli, karácsonyi hangulatot idézzen! A felajánlott mézeskalács házikók leadási határideje: november 30-a, csütörtök 17 óra - Kiskun Múzeum.

A IV. Karácsonyi Mézeskalács Meseváros kiállításának megnyitója december 2-án, szombaton 15 órakor lesz a Kiskun Múzeumban. A kiállítást dr. Ónodi Izabella, önkormányzati képviselő, a Művelődési- és Szociális Bizottság elnöke nyitja meg, műsorral közreműködnek a Bercsényi Óvoda gyermekei.

A tárlat december 21-éig, hétköznap 9 és18 óra, hétvégén 10 és 17 óra között látogatható. A kiállítás ideje alatt tombola vásárolható jótékonysági célra, 500 forint/db áron.

Tombolahúzás: december 23-án, szombaton, 17.30-kor a városháza előtt, a negyedik adventi gyertyagyújtást követően. Ekkor sorsolják ki a Mézeskalács meseváros házikóit, amit a nyertesek magukkal vihetnek karácsonyfájuk alá.

A tombolaárusításból befolyó összeget fejlesztő- és szabadidős játékok vásárlására, a Kiskunfélegyházi Napközi Otthonos Óvoda Bercsényi Óvodája és a Dankó Pista utcai bölcsőde gyermekei számára, valamint népi játékok vásárlására fordítják a Múzeumi Játszóház programjaihoz.

Kérik, hogy minél többen vegyenek részt a mézeskalács város építésében és vásároljanak jótékony célra tombolát!


A Kiskun Múzeum adventi programjai

December 2., szombat, 15 óra IV. Mézeskalács Meseváros” kiállítás megnyitója

A kiállítás nyitvatartása:

December 3-án (vasárnap), 10-17 óra
December 4-8-ig (hétfő-péntek), 9-18 óra
December 9-10 (szombat-vasárnap), 10-17 óra
December 11-15-ig (hétfő-péntek), 9-18 óra
December 16-17 (szombat-vasárnap), 10-17 óra
December 18-21-ig (hétfő-péntek), 9-18 óra
December 9., szombat, 10-12 óra: Mézeskalács Nap. Szabadidős program, kézműves foglalkozások a Karácsony jegyében.

December 23-án, szombaton a negyedik adventi gyertyagyújtást követően Mézeskalács házikók jótékonysági tomboláinak kihúzása.

Szervezők: Kiskun Múzeum, Kiskun Múzeum Baráti Köre

Érdeklődni és jelentkezni lehet a Kiskun Múzeumban

Tel.: 76/461-468; e-mail: [email protected]


 

Kövessen minket a Facebookon is!