Sport 2017. november 26. 12:00

Biztató győzelmet aratott a megyei válogatott

Biztató győzelmet aratott a megyei válogatott
Megérdemelten győzött a Bács-Kiskun megyei alakulat a szombati mérkőzésen.

Fotó: kesport.hu

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, amelyet három harminc perces szakaszban játszottak, lévén hogy a jövő hét végén sorra kerülő tornán kétszer harminc perceket fognak játszani a csapatok - számolt be az eseményről a baon.hu. Az első húsz percben teljesen kiegyenlített játék folyt, mindössze egyetlen helyzetet sikerült kialakítani, azt is a vendégeknek, akkor Tarlósi tört be a büntetőterületre, jobbról, tíz méterről próbálta Urlauber mellett a hosszú sarokba helyezni a labdát, Urlauber azonban lábbal, bravúrral mentett. A 18. percben Nádudvari eresztett meg huszonkét méterről egy életerős lövést, labdája a bal felső sarok mellett hagyta el a játékteret. A 19. percben egy remek kényszerítőnek köszönhetően Kitl lőhetett balról, tizenöt méterről, labdája azonban elsuhant a bal alsó sarok mellett. Ekkoriban kezdett a hazai csapat dominálni, és ez mindjárt gólban is megmutatkozott. A 21. percben Palásti adott nagy labdát Kitlnek, ő jobbal, középről a bal sarokba tekert. 1–0. Hat percre rá Maruska adott be balról, Nasznak még a labdát lekezelni is volt ideje, majd a kapu bal oldalába lőtt. 2–0.

Ezt követően sokáig meddő mezőnyjátékot láthattak a nézők. Az 53. percben a vendégek veszélyeztettek: szabadrúgásból, huszonkét méterről Mátyás lőtt a bal sarok mellé. Két percre rá Juhász bombázott balról, éles szögből a kapura, labdája a bal kapufa tövéről visszapattant, a gólvonal előtt elsuhant, az érkező Káli azonban a kapuba lőtte. 3–0. Két percre rá egy szöglet után Nasz fejelhetett kapura, Végh azonban hárítani tudott. Egy percre rá a vendég Horváth került nagy helyzetbe, Eifert azonban bravúrral mentett. A 60. percben a Nógrád megyei Sági bombázott szabadrúgásból, harmincöt méterről a jobb felső sarok mellé. Ezt követően néhány percen át a vendégcsapat dominált, mindent elkövettek a szépítésért. Egy hazai beadás után mégis Gavula került helyzetbe, kapura fordult, ám a jobb felső sarok fölé, mellé lőtt. A 71. percben Juhász került gólhelyzetbe, ám nem túl erős, a bal alsó sarokra tartó lövését a vendégek hálóőre elcsípte. Hat percre rá S. Juhász adott be jobbról, Juhász látványos mozdulattal vette le a labdát, tere azonban már nem maradt a lövésre. A 85. percben Kohány ívelt be jobbról szabadrúgást, a kapu előterében Hegedűs ugrott a legmagasabbra, fejese azonban a jobb sarok mellé szállt.

Ilyen meggyőző fölénnyel is megérdemelten győzött a Bács-Kiskun megyei alakulat.

Vanó Sándor így nyilatkozott a mérkőzés után: – Mind a két csapat hozzáállásával elégedett vagyok, mert mind a két csapat jó értelemben véve presztízsmérkőzést csinált a találkozóból és sportszerűen küzdött. Természetesen minden mérkőzésnek van tétje, én ezt a mérkőzést is meg akartam nyerni. Szerettem volna, hogy mindenki pályára lépjen. Nagyon sajnálom Molnár Tamás sérülését, az rögtön föl is borította az előzetes elképzeléseimet. A tornára készülve játékrendszereket próbálgattunk, az első harmadban 4-1-4-1-et, a másodikban 4-4-2-t, a harmadikban pedig a 4-3-2-1-et. Mindenféle játékhelyzetre fel akarunk ugyanis készülni, arra az esetre is, ha menni kell az eredmény után, és arra is, ha a találkozó eredményét tartani kell. Négy mérkőzést fogjunk játszani a jövő hétvégén Gyulán, és mindenképpen tovább szeretnénk jutni. A mai felkészülési mérkőzés kapcsán szeretnék köszönetet mondani az edzőkollégáimnak, akik ezt a munkát segítették, és a játékosokat fölkészítették. Egy-két ember végig a pályán volt. A csatár- és a középpályás sorban könnyebben lehet variálni, a védelem viszont nagyon fontos csapatrész, de ők még nem játszottak együtt, és annak érdekében, hogy egymás mozgását jobban érezzék, azért próbáltam őket végig a pályán tartani.

Bács-Kiskun megye–Nógrád megye 3–0 (2–0)
Kecskemét, 150 néző, vezette Tóth Csaba (Baranyi Ádám, Slezák Márk)

Bács-Kiskun: Urlauber (Eifert, Tóth Péter) – Molnár, Rozsi, Nasz, Princz, Hegedűs, Tóth Roland, Palásti, Nádudvari, Maruska, Kitl. Cserék: S. Juhász, Varga, Juhász, Erős, Kohány, Sudár, Gavula, Káli. Edző: Vanó Sándor

Gólszerzők: Kitl (21.), Nasz (27.), Káli (55.)

 

Kövessen minket a Facebookon is!