Sport 2017. november 27. 11:00

Idegenben győztek a csoportmásodik ellen

Idegenben győztek a csoportmásodik ellen
Három napon belül második mérkőzését játszotta a félegyházi junior fiú kosárlabdacsapata az U18-as fiú regionális bajnokság 8. fordulójában. A szerdai, Gyula elleni kiütéses győzelem után Nagykőrösre a tisztes helytállás reményében utaztak az FTSI játékosai, hiszen sérülések és betegség miatt újfent hiányzókkal kellett szembesülniük - mondta el Simon Zoltán edző.

U18-as fiú regionális bajnokság, 7. forduló

Félegyházi TSI – Gyulai SI   77 : 26
(16:5, 18:8, 17:2, 26:11)


FTSI: Bozóki 19, Zsigó B. 16/3, Klinkó 16, Szeri 13/3, Kincses 9/3, Faragó 4, Dohi -, Retkes -, Zsigó Sz. -, Kasza -, Kőfalvi -. Edző: Simon Zoltán

Szomorúan indult hazaútjára a félegyházi junior csapat Gyuláról. Kiélezett végjáték után 54:53-ra kikaptunk! Kevesen voltunk, lesérültünk, kipontozódtunk, a játékvezető is rosszul döntött 30 mp-vel a vége előtt, …, de kikaptunk.

Tudatosan kielemeztük ellenfelünk erősségeit, azt, hogy mi is okozta valójában vesztünket. A különböző taktikai elemeket, amelyekkel operáltunk ezen az estén hosszasan sorolhatnánk, e helyett azonban csak „egy szóval” jellemeznénk: maximális koncentráció 40 percen keresztül!

Az ellenfél kellemesebb gondokkal küzdött, a másnapi kadett felsőági mérkőzése miatt ezen az estén pihentette 1-2 kulcsjátékosát, így kiegyenlítettebb lett a küzdelem – legalább is a feldobásnál. A félidőben 14 ponton tudták tartani a félegyháziak vendéglátójukat, ez talán senkinek sem sikerült ebben a bajnokságban eddig. A másfél mérkőzés óta tartó szinte maximális koncentráció a végjátékban kissé esett, de így is megérdemelt győzelemmel térhettek haza. 


Nagykőrösi Sólymok – Félegyházi TSI 55 : 67
(12:17, 2:17, 26:18, 15:15)


FTSI: Szeri 27, Zsigó B. 15/9, Bozóki 15, Klinkó 10, Kincses -, Dohi -, Zsigó Sz. -, Retkes -, Kasza -. 
Edző: Simon Zoltán

Utolsó hazai alapszakaszbeli mérkőzésüket másfél hét múlva játsszák, amikor is szeretnének visszavágni a szegedieknek az idegenbeli vereségért. A regionális fiú junior bajnokság 9. fordulójában a Szedeák "B" csapatát fogadja a Félegyházi TSI december 6-án, szerdán 18 órakor a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!