Dr. Ónodi Izabella 2017. december 16. 15:30

Félegyházi összefogás a rászorulókért

Képgaléria
Félegyházi összefogás a rászorulókért
Átadták a Családok Átmeneti Otthona lakói számára gyűjtött adományokat a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A félegyházi lakosok összefogásának köszönhetően idén újra kerülhet ajándék a rászorulók karácsonyfája alá.

A csomagok ünnepélyes átadásán Kállainé Vereb Mária, a könyvtár igazgatója köszöntő beszédében elmondta, hogy a könyvtár és a Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola és AMI a gyűjtést hagyományosan minden évben megrendezi. Mint mondta, a gyűjtés annak idején lakossági kezdeményezésre indult. Az adakozó kedvű emberek már jóval az akció bejelentése előtt elkezdik gyűjteni ajándékaikat a rászorulóknak.

Nagymamák, szülők is vittek az intézménybe ajándékokat, de természetesen a könyvtár is hozzájárult a jótékonysági akcióhoz számos ifjúsági- és mesekönyvvel.

Az átadó ünnepségen a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat is képviseltette magát. A fiatalok lelkesen segítettek a szervezésben és az adományok gyűjtésében is.

Dr. Ónodi Izabella, önkormányzati képviselő, a Művelődési- és Szociális Bizottság elnöke harmadik alkalommal vett részt az ajándékok ünnepélyes átadásán. Beszédében hangsúlyozta, hogy adni az adventi időszakban a legszebb. – Ilyenkor nagyon nagy öröm, amikor nem csak magunknak vásárolunk, hanem mások számára is tudunk gondoskodni egy-egy ajándékról.

 

Kövessen minket a Facebookon is!